Endine NBA korvpallur kutsub Iisraeli sportlasi olümpialt eemale jätma

Toimetas Ville Arike
Copy
Sacramento Kingsi särki kandnud Tariq Abdul-Wahad (palliga) rünnakul 1999. aastal Utah Jazzi tagamehew Jeff Hornaceki vastu.
Sacramento Kingsi särki kandnud Tariq Abdul-Wahad (palliga) rünnakul 1999. aastal Utah Jazzi tagamehew Jeff Hornaceki vastu. Foto: Reuters Photographer/Scanpix

Esimese Prantsusmaalt sirgunud korvpallurina NBAsse pääsenud ning seal aastatel 1997-2003 mänginud Tariq Abdul-Wahad kutsus üles mitte lubama Iisraeli koondist Pariisi olümpiamängudele.

Abdul-Wahad soovib, et sportlased räägiksid rohkem Iisraeli ja Palestiina vahelisest sõjast. Ta juhtis tähelepanu asjaolule, et kui Venemaa alustas sõda Ukrainas, eemaldati nii selle riigi kui ka Valgevene sportlased enamikul aladel rahvusvahelisest spordielust ning peavad praegu võistlema neutraalsetena.

Abdul-Wahad juhtis tähelepanu, et Iisraeli sportlaste vastu pole rakendatud niisuguseid sanktsioone. Küll jätab ta tähelepanuta asjaolu, et erinevalt Venemaast ei alustanud sõda Palestiinaga Iisrael, vaid ta vastab äärmusorganisatsiooni Hamas eelmise aasta 7. oktoobril sooritatud rünnakule.

«Kui soovid võistelda rahvusvahelisel võistlusel, pead austama rahvusvahelisi seadusi. Venemaa ei tee seda, nende sportlased on eemaldatud. Aga ärgem olgem silmakirjalikud, kohelgem kõiki ühtemoodi,» vahendas Abdul-Wahadi sõnu portaal InsideTheGames.

Ta kutsub sportlasi üles rääkima toimuvast sotsiaalmeedias ning nimetas Gaza sektoris toimuvat genotsiidiks.

49-aastane Abdul-Wahad kandis sündides nime Olivier Michael Saint-Jean ning mängis selle all ka ülikoolis. 1997. aastal valis Sacramento Kings ta NBA draft'is 11-ndana. Veidi pärast seda võttis mees vastu islamiusu ning endale nimeks Tariq Abdul-Wahad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles