Venemaad süüdistakse enne olümpiamänge pingete õhutamises

Johannes Lokotar
Copy
Foto: Robert Michael /dpa/picture-alliance/ Scanpix

Microsoft on koostanud raporti, milles süüdistatakse Venemaad Pariisi olümpiamängudega seoses valeinformatsiooni levitamises.

Venemaale heidetakse ette seda, et riik on hoogustanud valeinformatsiooni levitamist nii Prantsusmaa, Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni, rahvusvahelise olümpiakomitee (ROKi) kui ka 2024. aastal toimuvate Pariisi olümpiamängude kohta, selgub Microsofti kodulehel. Venemaa on üritanud olümpiamänge segada juba aastaid, kuid sellel aastal hoiatab Microsoft uue täiendava ohu eest, milleks on tehisintellekti ehk AI kasutamine. Selle abil võib valeinformatsiooni hulk vahetult enne olümpiamänge veelgi suureneda. Venemaa püüdlustel on kaks suurt eesmärki, milleks on ROKi halba valgusesse jätmine kui ka õhustiku pingestamine enne suurvõistluse algust.

Pariisi olümpiamängud toimuvad juba sellel suvel 26. juulist kuni 11. augustini. Venemaa tegevusele eelnes ROKi otsus, mille järgi tohivad sellel suvel toimuvatel olümpiamängudel osaleda Venemaa ja Valgevene sportlased vaid neutraalsete atleetidena. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles