Endine NBA mängija läheb teisel alal olümpiale

Elisabeth Siivelt
Copy
Chase Budinger
Chase Budinger Foto: Christian Petersen / AFP / Scanpix

Korvpalliliigas NBA mänginud Chase Budingeri ootavad ees Pariisi olümpiamängud, kuid seda hoopis teisel spordialal.

Seitse aastat unistuste liigas mänginud ameeriklane on kindlustanud endale Pariisi koha rannavõrkpallurina, teatab ESPN. Meedia andmetel on Budinger esimene NBA korvpallur, kes pääseb olümpiamängude rannavõrkpalliturniirile. 

Budinger ja tema vollepaariline Miles Evans on viimases maailma edetabelis jagamas 13. kohta Austraalia duo Thomas Hodgesi ja Zachery Schubertiga. Neid edestab vaid üks Ameerika paar – Miles Partain ja Andy Benesh.

36-aastane Budinger mängis keskkooliõpilasena nii korv- kui võrkpalli. NBAs mängis ta aastatel 2009–16 ja pärast seda veel ühe hooaja Euroopas. NBAs pidas ta 407 kohtumist, kus tõi keskmiselt 7,9 punkti ja kolm lauapalli. Vanas Maailmas esindas Budinger Euroliiga klubi Baskoniat. Seal jäid tema numbriteks 6,8 silma ja 3,8 lauapalli mängu kohta.

2017. aastal otsustas Budinger korvpallist loobuda, et keskenduda professionaalsele rannavõrkpallile. Oma debüütmängu tegi ta AVP-turneel koos Sean Rosenthaliga. 2018. aastal ja 2019. aastal tegi ta koostööd Casey Pattersoniga.

Budinger pole sealjuures ainus teisel alal tuntust kogunud sportlane, kes on rannavõrkpallis hea. Seda sama saab öelda ka Horvaatia jalgpallikoondislase Ivan Perišići kohta, kes osales 2017. aastal MK-etapil.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles