Luka Doncic: kui olen terve, siis mängin OM-valikturniiril

Toimetas Ville Arike
Copy
Luka Doncic ja Sloveenia koondis pälvisid mullusel MMil 7. koha.
Luka Doncic ja Sloveenia koondis pälvisid mullusel MMil 7. koha. Foto: Meng Yongmin/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Maailma ühe parema korvpalluri Luka Doncici koormus oln viimase aasta jooksul olnud meeletu, lisaks vaevab teda vigastus, aga mees kinnitas, et kui vähegi püsti püsib, mängib Sloveenia koondise eest juuli alguses peetaval Pariisi OMi valikturniiril. Pole mõtet lisada, et edu korral loomulikult ka olümpial.

Sloveenia koondis loositi mängima Kreekas toimuvale turniirile, kus võõrustajate koosseisus lööb kaasa teine NBA äss Giannis Antetokounmpo. Too sai sel hooajal märksa varem «õhtule», sest Doncic mängib Dallas Mavericksiga praegu suurliiga finaalis.

Doncic veab koduklubi vigastusele vaatamata üha edasi. Talle teeb muret ühe jala põlv ja teise jala hüppeliiges. Tema ühes või teises mängus osalemine on olnud küsimärgi all, aga lõpuks on ta alati välja tulnud.

Kolmapäeval avaldas Sloveenia koondise peatreener Aleksander Sekulic  OM-valikturniiriks valmistuvate mängijate nimekirja, kuhu kuulub 16 meest. Nende seas on ka Doncic ning enne esimest NBA finaalmängu uuriti temalt kohe koondise kohta.

«Kui olen terve, siis mängin,» vahendas portaal InsideTheGames Doncici selget vastust. Mängumees lisas, et põlveprobleem on ainus, mis võib tema koondisse minekut segada.

Doncic vedas koos Gosran Dragiciga Sloveenia koondise juba 2017. aastal Euroopa meistriks. Olümpiadebüüdi tegi ta neli aastat hiljem Tokyos. Nüüd juhiti tema tähelepanu asjaolule, et kui NBA finaal venib seitsme mängu pikkuseks, läheneb hooaja jooksul peetud mängude arv sajale. Doncic märkis, et kui lisada juurde eelmisel sügisel peetud MM (Sloveenia sai 7. koha), on see arv veelgi suurem.

NBA finaal lõpeb hiljemalt 23. juunil. Ning OM-valikturniir algab 2. juulil... Veel enne seda, 28. juunil peab Sloveenia sõprusmängu Brasiiliaga.

Sloveenia koondis kuulub valikturniiril ühte alagruppi Horvaatia ja Uus-Meremaaga. Teises grupis alustavad Kreeka, Dominikaani ja Egiptus. Mõlema grupi kaks paremat pääseb poolfinaali, olümpiale pääseb aga ainult selle kuuese seltskonna parim tiim.

Ülejäänud valikturniirid peetakse Lätis, Hispaanias ja Puerto Ricos. Pariisi olümpia kaheksa meeskonda on selged (USA, Kanada, Saksamaa, Prantsusmaa, Serbia, Austraalia, Jaapan, Lõuna-Sudaan), ülejäänud selguvad valikturniiridelt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles