Pariisi linnapea on mures olümpiamängude saatuse pärast

Johannes Lokotar
Copy
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: CARON/ZEPPELIN/SIPA/Scanpix

Vahetult pärast Euroopa parlamendi valimiste lõppemist teatas Prantsusmaa president Emmanuel Macron, et saadab parlamendi laiali ning kutsub ellu erakorralised valimised. Millist mõju avaldab presidendi käik 26. juulil algavatele olümpiamängudele?

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach ja Pariisi olümpiamängude korraldajad ütlesid vahetult pärast presidendi avaldust, et poliitilised muudatused olümpiamängudele mõju ei avalda, vahendab Reuters.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo on Prantsusmaa presidendi suunal kriitilisem ning ütles, et talle jääb arusaamatuks, miks otsustas Macron mängudele nii lähedal riigi poliitilist ebakindlust süvendada. Linnapea ütles väljaandele RFI: «Ma olen riigijuhi otsusest väga üllatunud.»

Bach sõnas, et Prantsusmaa on harjunud valimisi korraldama, tuleb uus valitsus, kes ilmselt samuti olümpiamänge toetab. Ta lisas, et Prantsusmaa liidrid toetasid varem olümpiamänge ühiselt. «Mul pole vähimatki märki, et see ühtsus puruneb nüüd vaid mõni nädal enne mängude avamist,» sõnas Bach.

Pariisi olümpiamängude korraldajad ütlesid, et nad on pärast seitse aastat kestnud ettevalmistusi valmis mängud edukalt läbi viima ja rahvast ühendama. Nad lisasid, et kõik olulised otsused on tegelikult riigis juba pikka aega tagasi vastu võetud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Tagasi üles