Suri Pariisi olümpiamängudele pileti teeninud 18-aastane talent

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jackson James Rice
Jackson James Rice Foto: Instagram / Jackson James Rice

Mõne nädala pärast Pariisi olümpiamängudel osalema pidanud surfar Jackson James Rice suri traagilises õnnetuses. Ta oli vaid 18-aastane.

Traagiline õnnetus toimus laupäeval, mil Rice käis Tongal paadisõidul. Ta otsustas paadist vette hüpata, kui ühtäkki kõik nukraks pöördus. 18-aastane sportlane kaotas ootamatult teadvuse ning teda veest välja tõstes ei suudetud noormehe elu päästa.

Tonga meediale kinnitas poja surma ka sportlase isa Darren Rice.

«Olin õnnistatud, et mul oli maailma kõige lahedam vend. See teeb mulle meeletut valu, kui pean ütlema, et ta lahkus meie seast,» teatas Rice'i õde Lily sotsiaalmeedias. «Ta oli imeline surfar, kes pidanuks olümpiamängudele sõitma ja sealt särava suure medaliga naasma.»

Rice teenis möödunud aasta detsembris omale pileti Pariisi olümpiamängudele lohesurfis, kui teenis Austraalias toimunud kvalifikatsioonivõistlustel kaheksanda koha. Ta olnuks üks vähestest Tonga sportlastest Pariisi olümpiamängudel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Tagasi üles