Olümpiamedalist unistavat Leedu korvpallikoondist tabas suur tagasilöök

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas Foto: EPA / FRANCIS R. MALASIG / SCANPIX

Leedu korvpallikoondise kapten Jonas Valančiūnas jääb eemale Pariisi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirilt.

Leedu korvpallikoondis avaldas Palangas toimunud pressikonverentsil, et nad sõidavad Puerto Ricos toimuvale olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile olukorras, kus Valančiūnast kasutada pole võimalik. Keskmängija viibib küll koondise juures, ent väljakule astuda ei tohi. Põhjuseks järgmine NBA leping.

«Jonas soovib kahtlemata koondises mängida ja kindlustus pole probleemiks. Ainuke asi, mida me ei suuda tagada, on see, et Jonas pole juuli alguses mõne vigastusega kimpus. Keegi ei suuda seda garanteerida,» lausus Leedu korvpalliliidu peasekretär Mindaugas Balciunas, vahendab Basketnews.

Leedu koondis mängib Puerto Ricos ühes alagrupis Mehhiko ja Elevandiluurannikuga. Teises alagrupis osalevad Itaalia, Puerto Rico ja Bahrein. Pariisi olümpiamängudele pääseb ainult turniiri võitja.

Valančiūnas on praegu NBAs vabaagent. Tema meeskond võib hakata järgmise lepingu suhtes meeskondadega läbirääkimisi pidama 30. juunil. Uue lepingu saab kõige varem leedulasest tähtmängija sõlmida 6. juulil. Puerto Ricos toimuv kvalifikatsiooniturniir lõppeb 7. juulil.

«Jonas on kogu aja meeskonna juures. Sõidame siiski Puerto Ricosse ainult ühe eesmärgiga. Pärast seda liitub Jonas meiega juba täielikult,» viitas Balciunas, et Leedu ainus eesmärk on tagada olümpiapilet.

Valančiūnas on kahtlemata NBAs veel hinnatud mängumees. Möödunud hooajal jäi tema arvele keskmiselt 12,3 punkti, 8,9 lauapalli ja 2,1 korvisöötu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Tagasi üles