Suurriigid tõmbavad Pariis olümpiamängude korraldajate plaanile vee peale (2)

Copy
Eiffeli torn on Pariisi olümpiamängude üheks sümboliks.
Eiffeli torn on Pariisi olümpiamängude üheks sümboliks. Foto: Andrea Jemolo/akg-images/Scanpix

Pariisi olümpiamängude korraldajad lootsid lihtsa nipiga spordivõistlustel süsinikdioksiidi heitkoguseid vähendada. Need mõtted lähevad vett vedama, kuna suurriigid astuvad hoopis vastusamme.

Jutt käib õhukonditsioneeride kasutamisest, mida Pariisi olümpiamängude korraldajad ei kavatsenud olümpiakülas sportlastele pakkuda. Selle asemel loodeti kasutada puhureid, mis on keskkonnasõbralikumad. Sellise otsusega pole nõus mitmed suurriigid, kes plaanivad nüüd omakorda ise õhukonditsioneerid Prantsusmaa pealinna kaasa võtta.

Sääraselt on otsustanud tegutseda Saksamaa, Austraalia, Itaalia, Kanada ja Suurbritannia olümpiakomiteed. Viimasena on sarnase sammu astunud USA.

«Nagu võite arvata, siis olümpiamängude ajal on kriitilise tähtsusega järjepidevus ja asjade ettearvatus. Sportlastega suhtluses selgus, et õhukonditsioneer on väga oluline ja miski, mida meie atleedid pidasid kriitiliseks elemendiks nende maksimaalseks saavutuseks,» lausus USA olümpiakomitee tegevjuht Sarah Hirshland.

Sellega nõustus ka tema Austraalia ametivend Matt Carroll. «Need on kõrgetasemelised spordivõistlused. Me ei lähe kuskile piknikule,» tõdes Carroll.

Märksõnad

Tagasi üles