Vägistamise eest vangis istunud sportlane sõidab Pariisi olümpiamängudele

Postimees Sport
Copy
Steven van de Velde.
Steven van de Velde. Foto: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Peter Weber/SCANPIX

29 päeva pärast algavatel Pariisi olümpiamängudel võib näha võistlemas vägistamise eest vangis olnud Hollandi võrkpallurit Steven van de Veldet.

29-aastase hollandlase minevik on küllalt tume. 2016. aastal mõisteti ta süüdi 12-aastase tüdruku vägistamises. Ta pani kuriteo toime 2014. aastal, mil reisis Inglismaale, et kohtuda internetis tutvust teinud tüdrukuga. Mõlemad olid teadlikud teineteise vanustest.

Kohtus mõisteti van de Velde süüdi ja talle määrati nelja-aastane vangistus. Sellest kandis ta reaalselt kodumaal trellide taga veidi enam kui aasta.

Pärast vanglast vabanemist naasis van de Velde spordi juurde ja jätkas karjääri rannavolles. Tänavu õnnestus tal koos Matthew Immersiga tagada pilet Pariisi olümpiamängudele, olles Hollandi teiseks numbriks. Nende osalemine saab kindlaks, kui Hollandi olümpiakomitee kinnitab oma sportlased rannavolle turniiriks Pariisis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.

Märksõnad

Tagasi üles