Shaunae Miller-Uibo saab siiski võimaluse olümpial enda kuldmedalit kaitsta

Johannes Lokotar
Copy
Shaunae Miller-Uibo.
Shaunae Miller-Uibo. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Scanpix

29. juunil kirjutas Postimees sellest, kuidas suure tõenäosusega jäävad 2024. aasta Pariisi olümpialt eemale nii Bahama sprinter Shaunae Miller-Uibo kui ka Eesti deklateet Maicel Uibo. Nüüd selgus mõnevõrra ootamatult, et tiitlikaitsja Shaunae Miller-Uibo on endale siiski olümpiakoha kindlustanud.

30-aastane Miller-Uibo osales eelmisel nädalal kodustel meistrivõistlustel. Eeljooksus oli ta enda põhialal ehk 400 m jooksus ajaga 53,02 teine, kuid finaalis ta enam jooksma ei tulnud. Olümpianormile 50,95 jäi Bahama sprinter seega kindlalt alla.

Eile selgus tõsiasi, et Miller-Uibo pääseb siiski maailma edetabeli alusel Pariisi olümpiamängudele. 400 m jooksus pääseb kokku starti 48 naist ning Miller-Uibo hoiab edetabelis 46. kohta.

Bahama sprinter on viimasel ajal kimpus olnud vigastusega.

«Tunneme temast puudust. Kahjuks on tal mõned vigastused. Ta oli World Relaysi teatejooksuvõistlusele tulles heas vormis, kuid pärast seda sai ta vigastada ning kahjuks ei jõudnud sellest piisavalt kiiresti taastuda,» selgitas Bahama kergejõustikuliidu president Drumeco Archer.

Eelmistel olümpiamängudel Tokyos tõi Bahama sprinterile võidu aeg 48,36.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Tagasi üles