Vaata, millised korvpallikoondised sõidavad olümpiamängudele

Copy
Hispaania korvpallikoondis.
Hispaania korvpallikoondis. Foto: Scanpix/zumapress.com

Pühapäeval peeti viimased kohtumised Pariisi olümpiamängude meeste korvpalli kvalifikatsiooniturniiridel.

Lätlased olid kodupubliku ees toimunud finaalis favoriidid, kuid kõik läks allamänge juba esimesel veerandajal. Brasiilia mängijad tegid kaks vägevat spurti, millega kasvatati eduseis 23-punktiliseks. Teisel veerandajal vähendas Läti eduseisu 16-punktiliseks. Kolmanda veerandajaga käristasid brasiillased eduseisu taas suuremaks, neljandast veerandajast kujunes lõppskoori 94:69 vormistamine. Brasiilia parim oli 21 punktiga, nelja lauapalliga ning kahe blokiga Bruno Caboclo. Lätlaste eest säras Rihards Lomazs 15 silma, viie lauapalli ning nelja vaheltlõikega.

Leedu pidi tunnistama 68:79 Puerto Rico paremust. Balti riigi visketabavus oli kohutav (41,7 protsenti), kolmepunktijoone tagant tabati korvi 21,4-protsendilise täpsusega. Vastastel oli sama näitaja 48 protsenti. Üleplatsimees oli Puerto Rico mängujuht Jose Alvarado, kes viskas 23 punkti ning teenis kuus lauapalli. Leedukate parim oli 16 punktiga Rokus Jokubaitis.

Kreeka alistas 89:69 Horvaatia. Esimesel veerandajal olid meeskonnad võrdsed (22:22). Oma paremuse pani Kreeka maksma teisel ja kolmandal veerandajal, enne viimast veerandaega juhtis Kreeka 12 silmaga, Horvaatia ei suutnud seda vähendada. Kreeka parim oli Giannis Antetokounmpo, kelle arvele jäi 23 punkti, kaheksa lauapalli ja neli resultatiivset söötu. Horvaatide parim oli Ivica Zubac, kes tegi kaksikduubli, viskas 19 silma ja teenis 12 lauapalli.

Hispaania võitis skooriga 86:78 Bahama koondist. Nii nagu eelmine mäng, alustati võrdselt (17:17), kuid Hispaania jooksis teisel veerandajal eest ära (42:34) ning Bahama neid kinni püüda ei suutnud. Hispaania eest säras 18 punkti ja nelja lauapalliga Lorenzo Brown, Bahama parim oli 19 silma ja kuue lauapalliga Buddy Hield.

Seega pääsesid kvalifikatsiooniturniiridelt olümpiale Brasiilia, Puerto Rico, Kreeka ja Hispaania.

Olümpial mängivad korvpallikoondised:

A-alagrupp

Austraalia, Kreeka, Kanada, Hispaania

B-alagrupp

Brasiilia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa

C-alagrupp

Puerto Rico, USA, Serbia, Lõuna-Sudaan

Tagasi üles