Olümpiale jõudnud Hollandi pedofiili tahetakse OMilt kõrvaldada

Copy
Steven van de Velde
Steven van de Velde Foto: IMAGO / BEAUTIFUL SPORTS / Peter Weber / IMAGO / Beautiful Sports / Scanpix

Safesport Alliance'i sportlaste võrgustik on palunud rahvusvahelisel olümpiakomiteel (ROK) keelata Hollandi võrkpalluril Steven van de Veldel osaleda 2024. aastal Pariisi olümpiamängudel.

Vaatamata hiljutisele olümpiale kvalifitseerumisele on Van de Velde süüdi mõistetud laste seksuaalkurjategijana.

«Sportlasel, kes on süüdi mõistetud laste seksuaalses väärkohtlemises, olenemata riigist, ei tohiks lubada olümpiamängudel võistelda,» tsiteeris Inside The Games alliansi tegevdirektorit Julie Ann Rivers-Cochrani.

«Vaatamata Van de Velde selgitustele ei ole lapse vägistamiseks ühtegi vabandust. Alaealise vägistamine ei ole «eksisamm», see on kriminaalne rikkumine, millega ei tohiks inimesed olümpiamängudel osaleda,» lisas Rivers-Cochran.

2014. aastal tutvus rannavõrkpallur sotsiaalmeedias 12-aastase Ühendkuningriigist pärit tüdrukuga. Mõni päev hiljem sõitis ta Inglismaale temaga kohtuma ning nad olid seksuaalvahekorras, kuigi Briti meedia andmetel teadis võrkpallur lapse vanust. Hollandlane mõisteti alaealise vägistamise eest neljaks aastaks vangi. Ta kandis osa oma vanglaajast Inglismaal ja viidi seejärel üle Hollandisse, kus ta vabastati ja naasis spordi juurde 2017. aastal.

Tema osalemist Pariisi olümpiamängudel toetavad nii Hollandi rahvuslik olümpiakomitee (NOC) kui ka rahvuslik võrkpalliliit.

Tagasi üles