Eesti kümnevõistlejate konkurendi Pariisi olümpia sattus ohtu (1)

Copy
Kevin Mayer
Kevin Mayer Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / SCANPIX

Maailmarekordiomanik ja Pariisi olümpiamängude kümnevõistluse medalisoosik Kevin Mayer tegi läinud nädalavahetusel peetud Pariisi Teemantliiga etapi kolmevõistluses endale liiga.

Nimelt vigastas Prantsusmaa tippdekatleet 110 meetri tõkkejooksus reie tagakülge. Esmaspäeva hommikul tehtud uuring kinnitas probleemi tema vasakus reielihases. Mayer ja tema meeskond ütlesid, et nad teevad kõik neist oleneva, et ravi oleks kiire ja tõhus. Juba on alustatud füsioteraapiaga, millele Mayeri organism on väidetavalt hästi reageerinud. Eesmärk on teha kõik võimalik, et võõrustajate suurlootus suudaks olümpiamängudel edukalt esineda. 

Teemantliiga etapi raames peetud mitmevõistlejate kolmevõistluses sai Mayer kuulitõukes kirja tulemuse 15.12, mis jääb tema isiklikule rekordile alla ligi kahe meetriga. Tõkkejooksus ta tulemust kirja ei saanud. Võisteldi veel kaugushüppes, kus Mayer enam kaasa ei löönud.

Kümnevõistlus on ala, kus suured lootused on ka Eestil. Eestlastest löövad kaasa värske Euroopa meister Johannes Erm ning mullusel MMil esikuuikusse jõudnud Karel Tilga ja Janek Õiglane.

Erm võitis juunis Roomas peetud EMi võimsa isikliku rekordi, Eesti kõigi aegade teise tulemusega 8764 punkti. Mayer pälvis sel võistlusel viienda koha enda kohta tagasihoidliku 8476 punktiga. Maailmarekord on 9126 silma.

Tilga oli mullu Budapestis peetud MMil viinud oma margi 8681 ja Õiglane 8524 punktini.

Kümnevõistlus peetakse Pariisis kohe kergejõustikuprogrammi alguses, 2. ja 3. augustil.

Märksõnad

Tagasi üles