Pariisi sõitev Peeter Olesk näitas olümpia peaproovil head vormi

Copy
Peeter Olesk (vasakul) ja Ruslan Lunev lasid võrdse tulemuse, kuid Lunev oli viimases seerias veidi täpsem ja sai seetõttu võidu.
Peeter Olesk (vasakul) ja Ruslan Lunev lasid võrdse tulemuse, kuid Lunev oli viimases seerias veidi täpsem ja sai seetõttu võidu. Foto: Risto Aarrekivi / Eesti Laskurliit

Mõne nädala pärast Pariisi olümpiamängudel võistlev laskur Peeter Olesk näitas Männikul peetud Euroopa karikavõistluste etapil head vormi ja sai teise koha.

25 m püstoliharjutustes oli kavas täiskaliibrilise püstoli harjutus. Oleski tulemuseks oli 584 silma, sama palju lasi ka Aserbaidžaani esindaja Ruslan Lunev.

Et mõlema mehe sisekümnete arv oli võrdne (18), otsustas võitja järgmine näitaja: kumb sai parema tulemuse viimases seerias. Oleskil oli see 96, Lunevil aga 97. Seega läks etapivõit Lunevile Oleski ees. Kolmandaks tuli prantslane Patric Duvill 581 silmaga.

Teistest Eesti laskuritest sai Nemo Tabur 8. koha 570, Fred Raukas 12. koha 565, Erki Sillakivi 15. koha 564 ja Erik Amann 17. koha 562 silmaga.

Võistkondlikult sai Eesti meeskond koosseisus Amann, Olesk ja Raukas 1711 silmaga teise koha. Võitis Prantsusmaa 1726 silmaga.

Pariisis võistleb Olesk olümpiakiirlaskmises, see algab 4. augustil.

Märksõnad

Tagasi üles