JÄRELVAADATAV JA BLOGI Jefimova ujus end Pariisi olümpial kindlalt poolfinaali (1)

Copy

28. juulil alganud olümpiamängude ujumisprogrammi teisel päeval pääses Eneli Jefimova oma põhialal, 100 m rinnulidistantsil õhtusesse poolfinaali. Postimehe ja Kanal 2 otseülekande kommentaatoriteks olid Priit Aavik ja Sander Paavo. Lisaks leiab ülevaate allolevast blogist.

Enne võistlust

Pühapäeval peetakse eelujumised järgmistel distantsidel: meeste 200 meetri vabalt-, meeste 400 meetri kompleks-, meeste 100 meetri selili- ning naiste 100 meetri rinnuliujumises.

Pariisis võistlemist alustab ka Eneli Jefimova. Juunis võitis ta pikas basseinis Euroopa meistrivõistlustel naiste 100 m rinnuliujumises kuldmedali. Samal distantsil alustab 17-aastane eestlanna võistlemist ka täna.

Olümpiaks valmistumine on Jefimoval läinud sujuvalt. Kõik trennid toimusid plaanipäraselt ja läksid edukalt. «Mu põhieesmärgid on samad, mis varemgi öeldud: kui ujun isikliku rekordi, on super. Ja teine eesmärk on saada parem koht kui eelmisel olümpial,» rääkis eestlanna, kes lõpetas Tokyos, tollal 14-aastaselt, 16. real. 

Kui eelmisel olümpial viis 100 m rinnulidistantsil finaali aeg 1.06,59, siis nüüd tuleb ilmselt ujuda üle poole sekundi kiiremini. Medalile jõudmiseks tuleb ehk isegi 1.05 piiri sihtida. Paar nädalat tagasi nihutas Jefimova tema enda nimele kuuluva Eesti ja isikliku rekordi 1.06,08-le.

Soosikuna stardib hiinlanna Qianting Tang, kes on tänavu olnud omaette, 1.04,39 tasemel. 1.06 piirist on sel hooajal olümpial startijatest jagu saanud veel kümme naist. Meie kuldkala on ses pingereas 13.

Tagasi üles