JÄRELVAADATAV JA BLOGI Kregor Zirk ujus Pariisi olümpiafinaalis seitsmendaks

Copy

Pariisi olümpiamängude ujumisvõistlused jätkusid viienda päeva õhtuse programmiga. Meeste 200 m liblikujumise finaalis osales ka Kregor Zirk, kes ujus poolfinaalis võimsa Eesti rekordi. Finaalis tuli Zirk seitsmendale kohale. Postimees ja Kanal 2 vahendasid võistlust otseülekande vahendusel. Kommentaatorid olid Priit Aavik ja Sander Paavo.

Enne võistlust

200 m liblikujumise finaal on kavas 21.37 ning Zirk pääses sinna poolfinaalist viienda ajaga. 25-aastane tartlane ujus teisipäeva õhtul vägeva Eesti rekordi, tippmark on nüüd 1.55,48, parandust tuli tervelt sekund ja 26 sajandikku.

Kas oli sinu elu siiani parim ujumine? «Jaa, kindlasti, 100 protsenti. Loodame, et homme on äkki parem,» vastas Zirk peale võistlust ning kelle plaan jääb finaalis samaks. «Vaatame ja analüüsime, mis täna õhtul juhtus. Selle järgi paneme [täpse] plaani paika.»

Ujumise õhtusel sessioonil selguvad olümpiavõitjad veel neljal alal: naiste 100 m vabalt, naiste 1500 m vabalt, meeste 200 m rinnuli ja 100 m vabalt. Lisaks toimuvad kolmel distantsil poolfinaalid: naiste 200 m liblikat, meeste 200 m selili ja naiste 200 m rinnuli, kus on loodetavasti konkurentsis Eneli Jefimova.

Tagasi üles