JÄRELVAADATAV Djokovic krooniti Pariisis olümpiavõitjaks (4)

Copy

Pariisis peeti täna tennise meeste üksikmängu finaal, kus olümpiavõitjaks krooniti serblane Novak Djokovic (ATP 2.). Kanal 2 ja Postimehe otseülekannet kommenteerisid Riho Kallus ja Toomas Leius.

Parimat asetust omanud Djokovic alistas kaks tundi ja 50 minutit kestnud finaalis 2:0 (7:6, 7:6) hispaanlase Carlos Alcarazi (ATP 3.). Kullamatšis servis Djokovic ühe ässa ja tegi kaks topeltviga, Alcarazi vastavad näitajad olid üks ja üks.

Enne mängu

Pariisi olümpiamängude tenniseturniir toimub Roland Garrosi tenniseväljakutel. See on üle paljude aastate (viimati 1992 Barcelonas) jälle olümpiaturniir, mis peetakse saviväljakutel.

Meeste konkurentsis Pariisis ei olnud maailma edetabeli esinumbrit Jannik Sinnerit Itaaliast, kes vahetult enne olümpiat pidi loobuma tervislikel põhjustel. Kõrgeima asetuse sai serblane Novak Djokovic, kes võitis 2008. aastal Pekingis pronksi.

37-aastasel serblasel puudub olümpiakuld ning seda tahabki ta pühapäeval Alcarazi vastu võita. Poolfinaalis alistas Djokovoci itaallase Lorenzo Musetti (ATP 16.) 6:4, 6:2. 21-aastane Alcaraz oli 6:1, 6:1 parem kanadalasest Felix Auger-Aliassimest (ATP 19.).

Tagasi üles