Lapse vägistamises süüdi mõistetud sportlast koheldakse olümpial «eriliselt»

Copy
Steven van de Velde
Steven van de Velde Foto: IMAGO / BEAUTIFUL SPORTS / Peter Weber /SCANPIX

Rannavõrkpallur Steven van de Velde on keeranud elus uue peatüki, ent vähemalt üks patt jääb teda saatma ilmselt kogu eluks.

Augustis 30. sünnipäeva tähistav hollandlane mõisteti 2016. aastal süüdi 12-aastase briti tüdruku vägistamises. Esiti määrati talle nelja aasta pikkune vanglakaristus, millest tuli reaalselt trellide veeta veerand. 

Van de Velde pääsemine Pariisi olümpiale on tekitanud omajagu poleemikat. Lõpuks lubati ta siiski peale. Küll aga rakendatakse teistest erinevat praktikat.

Hollandi ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROKi) ühise otsusena elab vollemees olümpiakülast eemal. Lisaks ei jaga ta võistluste ajal ainsatki kommentaari.

NL Times vahendab, et eelkõige on meetmete taga soov tagada sportlastele rahu. Van de Velde mängib koos Matthew Immersiga. Duo hoiab maailma edetabelis kümnendat kohta.

Olümpiasportlase patuteod jäävad kümnendi taha. Van de Velde tunnistas 2016. aastal, et kuritarvitas 2014. aastal last seksuaalselt kolm korda ning andis tollele ka alkoholi. Ta oli tollal 19. Karistuse kandmise järel naasis võrkpallur platsile.

«See sai võimalikuks tänu professionaalsele abil. Eksperdid kinnitavad, et retsidiivsuse tõenäosus on null,» seisab Hollandi olümpialiidu ja ROKi ühisavalduses.

«Van de Velde on juhtunut ja hilisemaid sündmusi alati avameelselt kommenteerinud. Ta nimetas seda oma elu suurimaks veaks ning kahetseb. Alates tippsporti naasmisest on ta osalenud rahvusvahelistel turniiridel. Aga olümpial osalemine on teema taas üles toonud.»

Tagasi üles