Kolmekordne olümpiavõitja loobus skandaalse video tõttu Pariisi mängudest (1)

Copy
Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin Foto: Friso Gentsch / DPA / Scanpix

Ratsutamise koolisõidu kolmekordne olümpiavõitja Charlotte Dujardin teatas, et ei osale Pariisi suveolümpial, kuna Rahvusvaheline Ratsaspordiliit (FEI) on algatanud tema suhtes uurimise.

Põhjus seisneb selles, et välja on tulnud video 2020. aastast, kus 39-aastane inglanna treeningul hobust väärkohtleb. Ta kahetses tehtut ja lubas teha uurijatega täielikku koostööd.

Kui sa ei näe videot, siis vajuta siia.

«Välja on ilmunud nelja aasta tagune video, millel on näha, kuidas ma treeningsessiooni ajal langetasin vale otsuse,» ütles Dujardin teisipäeval tehtud avalduses, kuid ei täpsustanud juhtunut.

Ta lisas: «See, mis juhtus, oli täiest vastupidine minu iseloomule ega peegelda seda, kuidas ma treenin hobustega või juhendan oma õpilasi, kuid mul on sügavalt häbi ja oleksin pidanud sel hetkel paremat eeskuju näitama.»

FEI juurdluse tõttu on ta otsustanud loobuda kõikidest võistlustest, sealhulgas olümpiamängudest, kuni uurimise lõpuni. «Teen FEI ja Briti alaliiduga nende juurdlustes igakülgset koostööd ega anna täiendavaid kommentaare enne, kui protsess on lõppenud.»

Dujardin ütles ka, et kahetseb oma tegu siiralt ja on meeskonna, fännide ja sponsorite alt vedamise pärast löödud.

Märksõnad

Tagasi üles