Selgusid Eesti lipukandjad olümpia avatseremoonial

Copy
Eesti lipp olümpiamängude avatseremoonial. Foto on illustratiivne.
Eesti lipp olümpiamängude avatseremoonial. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Eesti lippu kannavad 26. juulil Pariisis toimuval 33. suveolümpiamängude avatseremoonial vibulaskja Reena Pärnat ja judoka Klen Kristofer Kaljulaid.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) jätkab Pariisis Tokyo olümpiamängudelt alguse saanud traditsiooniga, kus ühe riigi lippu kannavad mees ja naine korraga. Eesti Olümpiakomitee valis Seine'i jõel toimuval avatseremoonial lipukandjateks oma kolmandal olümpial võistleva Pärnati ja olümpiadebüüdi tegeva judoka Kaljulaidi, teatas EOK kodulehel.

Pariisi olümpia avatseremoonia toimub reede õhtul ja Kanal 2 ning Postimehe otseülekanne algab kell 20.25.

30-aastane Pärnat on esimese eestlasena Pariisis ka võistlustules, sest 25. juulil on ta rajal naiste sportvibu kvalifikatsioonis. «Mul on väga suur au Eesti lippu kanda. Kindlasti tuleb Pariisi avatseremoonia teistsugune kui Tokyos, juba see on eriline, et sõidame Seine'i peal, rahvas elab kaasa. Tokyo olümpial marssisime tühjade tribüünide ees. Ootan seda uut kogemust väga,» ütles Pärnat.

29-aastane Kaljulaid teeb oma olümpiadebüüdi 31. juulil. «Väga suur au on kanda Eesti Vabariigi lippu. Avatseremooniast tuleb kindlasti väga põnev üritus,» ütles Kaljulaid.

Eesti delegatsiooni juhi Martti Raju sõnul valiti lipukandjateks sportlased, kes on teinud silmapaistvaid tulemusi ning kehtestanud Eesti positsiooni teiste riikide seas. «Eesti judo on olnud pärast taasiseseisvumist esindatud kõikidel suveolümpiatel. Vähe sellest, meie judokad on sealt naasnud ka kolme medaliga. Vibulaskja varem Eesti lippu avatseremoonial kandnud ei ole, kuid tegemist on alaga, mis on juba mitu olümpiatsüklit järjest olnud kavas Eesti osalusel. Loodan, et nii Pärnat kui Kaljulaid kannavad Eesti lippu avatseremoonial uhkusega ning see annab neile ka indu teha häid tulemusi,» ütles Raju.

Tagasi üles