PM PARIISIS Kristin Kuuba omapärane olukord kaks päeva enne OMi: ta ei tea veel, mis päeval väljakule astub!

Copy
Kristin Kuuba kohtub Pariisis hindu Pusarla Venkata Sindhu ning Maldiivide esindaja Fathimath Nabaaha Abdul Razzaqiga.
Kristin Kuuba kohtub Pariisis hindu Pusarla Venkata Sindhu ning Maldiivide esindaja Fathimath Nabaaha Abdul Razzaqiga. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix Baltics

​Eesti parim sulgpallur Kristin Kuuba on Pariisi jõudnud ja kaks päeva enne olümpiamängude avatseremooniat kummalises seisus: ta endiselt ei tea, mis päevadel mängib.

Nimelt peetakse alagrupimänge viie päeva jooksul, avaldatud on aga kõigest kahe esimese päeva kava. Teada on vaid nii palju, et pühapäeval kohtuvad tema alagrupivastased omavahel ning perioodil järgmise nädala esmaspäevast kolmapäevani peab toimuma Kuuba kaks mängu.

«See on tõesti huvitav, et üles on pandud ainult kahe päeva kava. Kogu aeg käid kodulehel vaatamas ja uuendad seda, et kas on ka ülejäänud päevade kava tulnud või mitte,» rääkis Kuuba Pariisi olümpiakülas Eesti ajakirjanikele antud pressikonverentsil.

Kuuba kohtub Pariisis kahtede eelmiste olümpiamängude medaliomaniku (Rio hõbe, Tokyo pronks), hindu Pusarla Venkata Sindhu ning Maldiivide esindaja Fathimath Nabaaha Abdul Razzaqiga. Oma teisel olümpial startiv Eesti esireket soovib, et saaks esmalt kohtuda Abdul Razzaqiga ja toda loodetavasti võita, ning seejärel selgitataks viimases mängus Sindhuga alagrupi võitja.

Seejuures küsisid treenerid Peter Gade ja Joshua Eipe Kuubalt mõne nädala eest peetud alagruppide loosimise eel, millist maailma esikümnemängijat (igasse 13 alagrupist läks üks asetatud mängija) ta olümpial vastaseks tahaks? Kuuba vastas: Sindhut.

«Sain, keda lootsin,» lausus Kuuba muheldes. «Esiteks on ta mitmekordne olümpiamängude medalivõitja, teiseks väga populaarne ja tuntud sportlane nii sulgpallimaailmas kui ka üldisemalt. Tema vastu mängides saan näidata, mille nimel ma iga päev treeningutel käin.

Kindlasti tähendab temaga kohtumine rasket loosi, aga kui vaadata kõiki alagruppe, siis kerget loosi ei saanudki olla. Ning on ka hullemaid, surmagruppe.»

Maailma teise saja alguses asuvat Abdul Razzaqit pole Kuuba mängimas näinudki, ent siin Pariisis annab ajakava selleks hea võimaluse – nagu märgitud, saab ta esmalt ära vaadata konkurentide omavahelise heitluse.

Kuuba ja Eipe – tema põhitreener Gade ei saanud olümpiale tulla isiklikel põhjustel – jõudsid Pariisi teisipäeval. Erinevalt mõnest teisest Eesti sportlasest on Kuuba esimesed muljed positiivsed.

«Esimese asjana läksin sööma, täna tegin trenni ja tutvusin saaliga. Täna sain mängida harjutusväljakul, homme pääsen võistlussaali. See on küll ilus! Loodan, et tuleb ka palju publikut, ka perekond tuleb siia mulle kaasa elama.

Eelmisel, Tokyo olümpial publikut ei olnud, aga publik toob elamuse ja emotsioonid. Tühjas saalis jäi mulje, et tulime vastasega omavahel kõksima.»

Treener Eipe lisas kõrvalt: «Prantsusmaa lahtiste kogemuse pealt on siinmail häälekas sulgpallipublik!»

Varakult olümpiapileti kindlustanud Kuubat on käesoleval aastal kimbutanud erinevad tervisehädad, ta on osalenud vaid kolmel võistlusel. Ent tema kinnitusel on viimase kuu jooksul läinud asjad ülesmäge, ta on saanud plaanipäraselt harjutada ja on olümpiavõistluseks valmis.

Ka Eipe märkis, et ettevalmistuse käigus on arvestatud hoolealuse tervisliku seisundiga ning treenerid on püüdnud teha kõik, et võistluste vähesusele vaatamata viia Kuuba olümpiamängudeks parimasse võimalikku vormi.

Nagu Kuuba ütles, soovib ta maailma absoluutsesse tippu kuuluvale Sindhule lahingu anda. Milline on tema salaplaan? «Ta on pikk mängija, lööb teravalt, tuntud oma ründava ja agressiivse mängustiili poolest. Oleme viimase aja treeningutel pühendunud kaitsemängu nüanssidele, et oleksin valmis Sindhu teravateks, väljaku piiri äärde suunatud löökideks. Pean need pallid kätte saama ning seejärel üritama oma mängu ehitada,» selgitas Kuuba.

Tagasi üles