JÄRELVAADATAV Läti vandus pronksimängus Leedule alla, kulla võitis lisaajal Holland (1)

Copy

Täna selgus olümpial nii meeste kui ka naiste 3x3 korvpalliturniiri võitja. Meestest läks kuld üllatuslikult Hollandisse, naiste seas võitis Saksamaa. Postimees ja Duo 5 näitasid medalimänge otseülekandes, kommentaator oli Siim Raudla.

Hollandi ja Prantsusmaa kohtumise normaalaeg lõppes 16:16 viigiga ning kuldmedalist selgitati lisaajal, mis mängit kahe punktini. Prantsusmaa suutis asuda punktiga juhtima, kuid Worthy de Jong saatis teele kaugviske, mis tabas ja Holland võitis 18:17.

Tokyos olümpiavõitjaks tulnud Läti meeskond kaotas poolfinaalis Prantsusmaale ja kaotas ka siis Leedule pronskimängus 18:21.

Naiste turniiril kuulus kuldmedal Saksamaa naiskonnale, kes alistas Hispaania 17:16. Pronksi sai USA, otsustavas mängus võideti Kanadat 16:13.

Enne finaale

Meeste turniiri esimeses poolfinaalis tegi Holland Leeduga sotid kindlalt selgeks, alistades Baltikumi koondise 20:9. Teises poolfinaalis tuli Tokyos olümpiakulla saanud Läti koondisel tunnistada Prantsusmaa 21:14 paremust. Kell 22.30 kohtuvad pronksimängus Läti ja Leedu ning tund hiljem finaalis Prantsusmaa ja Holland.

Naiste turniiril pääses esimesena finaali Hispaania naiskond, olles lisaajal 18:16 parem USAst. Teises poolfinaalis alistas Saksamaa napilt 16:15 Kanada. Kell 22 lähevad pronksimängus vastamisi Kanasa ja USA ning kelll 23 kullamängus Saksamaa ja Hispaania.

Tagasi üles