JÄRELVAADATAV Serbia vajas korvpalliturniiri veerandfinaalis Austraalia alistamiseks lisaaega

Copy

Pariisi olümpiamängude korvpaliiturniiri teises veerandfinaalis alistas Serbia 95:90 Austraalia. Postimehe ja Duo 5 otseülekannet kommenteerisid Tiit Loo ja Siim Sander Vene.

Serbia parim mängija oli nende tsenter Nikola Jokic, kelle arvele jäi 21 punkti, 14 lauapalli, kaheksa söötu ning neli vaheltlõiget. Bogdan Bogdanovic panustas 17 silmaga.

Austraalia parim oli Patty Mills, kes viskas 26 punkti ja võitis kolm lauapalli. Josh Giddey panustas 25 silma, viie lauapalli ning nelja sööduga.

Serbia pääses edasi poolfinaali, kus nad jäävad ootama vastast USA ja Brasiilia lahingust, mis peetakse täna õhtul kell 22.30. Kaks poolfinaali peetakse Pariisis 8. augustil

Enne mängu:

Pariisi OMil alustas kolmes alagrupis mängimist 12 meeskonda. A-alagrupis olid Austraalia, Kreeka, Kanada, Hispaania, B-alagruppi kuulusid Brasiilia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa ning C-alagrupis olid Puerto Rico, USA, Serbia, Lõuna-Sudaan.

Igast alagrupist pääses veerandfinaali kaks esimest pluss kolme alagrupi peale kaks paremat kolmanda koha meeskonda.

Serbia jäi C-grupis teiseks. Alagrupiturniiril alistati 107:66 Puerto Rico ja 96:85 Lõuna-Sudaan ja kaotati 84:110 USA-le.

Austraalia jäi A-grupis teiseks. Alagrupiturniiril võideti 92:80 Hispaaniat ja kaotati 83:93 Kanadale ja 71:77 Kreekale.

Olümpiamängude korvpalliturniiri peetakse alates 1936. aasta suveolümpiamängudest Berliinis.

Tagasi üles