JÄRELVAADATAV Kanada koondise alistanud Prantsusmaa pääses korvpalliturniiri poolfinaali (1)

Copy

Pariisi olümpiamängude korvpaliiturniiri veerandfinaalis alistas Prantsusmaa 82:73 Kanada koondise. Postimehe ja Duo 5 otseülekannet kommenteerisid Ivar Jurtšenko ja Gert Kullamäe.

Prantslased väärisid võitu kuhjaga: taktika oli paigas ning mängijad viisid selle ka ideaalilähedaselt ellu. Eelkõige kaitse, sest senisel turniiril oli Kanada madalaim skoor 86, nüüd visati 73 silma. 

Prantsusmaa parim punktitooja tänases mängus oli Guerschon Yabusele, kes viskas 22 silma ning teenis viis lauapalli. Isaia Cordinier panustas 20 punktiga.

Kanada parim oli täna nende mängujuht Shai Gilgeous-Alexander, kelle arvele jäi 27 silma, viis lauapalli ning neli resultatiivset söötu.

8. augustil peetavas poolfinaalis läheb Prantsusmaa vastamisi Saksamaa koondisega.

Enne mängu:

Pariisi OMil alustas kolmes alagrupis mängimist 12 meeskonda. A-alagrupis olid Austraalia, Kreeka, Kanada, Hispaania, B-alagruppi kuulusid Brasiilia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa ning C-alagrupis olid Puerto Rico, USA, Serbia, Lõuna-Sudaan.

Igast alagrupist pääses veerandfinaali kaks esimest pluss kolme alagrupi peale kaks paremat kolmanda koha meeskonda.

Prantsusmaa jäi B-grupis teiseks. Alagrupiturniiril alistati 78:66 Brasiilia ja 94:90 Jaapan ning kaotati 71:85 Prantsusmaale.

Kanada jäi A-grupis esimeseks. Alagrupiturniiril alistati kõik vastased: 86:79 saadi jagu Kreekast, 93:83 Austraaliast ja 88:85 Hispaaniast. 

Olümpiamängude korvpalliturniiri peetakse alates 1936. aasta suveolümpiamängudest Berliinis.

Tagasi üles