JÄRELVAADATAV JA BLOGI Seim tuli olümpial üheksandaks, võidutses taas Talahhadze

Copy

Viimase Eesti sportlasena Pariisis võistlustulle astunud raskekaalu tõstja Mart Seim pani meie spordipeole viisaka punkti, kui tuli olümpial üheksandaks. Võidutses grusiin Laša Talahhadze. 

Enne võistlust:

Viimase Eesti sportlasena asub Pariisi olümpiamängudel võistlustulle raskekaalutõstja Mart Seim, kes astub laupäeva õhtul lavale koos teiste enam kui 102 kg kaaluvate meestega. Eeestlase etteaste Pariisis toimub laupäeva õhtul kell 21.30. Raskekaalus võistleb 12 sportlast:

Raskekaalu tõstjad olümpial.
Raskekaalu tõstjad olümpial. Foto: IOC

Millise tulemusega Mart Seim rahule jääks? «Olen rahul tegelikult juba sellega, et siia pääsesin, aga viimaseks ei taha jääda. Kui esikümnesse tulen, on kõik hästi. Argument on seegi, et see tulemus viib EOK B-kategooriale [rahastamisel].»

Tema treenerist isa Alar Seim lisas: «Tasu on see, et kui Rios oli üle maailma koos 260 tõstesportlast, siis Tokyos 192 ja nüüd 120. Kaalukategooriaid on poole vähem ja üle maailma pääses võistlema 60 meest. Juba siin olemine on suur asi.»

Mart Seim pakkus, et kulla nopib taas grusiin Laša Talahhadze. Teise koha peale võiks armeenlaste Varazdat Lalajani (esindab kodumaad) ja Gor Minasyani (esindab Bahreini) vahel tulla põnev heitlus.

Tagasi üles