JÄRELVAADATAV JA BLOGI Viimasel tõkkel kukkunud Rasmus Mägi sai olümpiafinaalis 7. koha

Copy

Pariisi olümpia kergejõustikuprogramm jätkus reedel muu hulgas meeste 400 m tõkkejooksu finaaliga, kus viimasel tõkkel kukkunud Rasmus Mägi pidi leppima 7. kohaga. Postimehe ja Kanal 2 otseülekannet kommenteerisid Timo Tarve ja Margus Uba. Samuti vahendasime kergejõustikuõhtut otseblogi vahendusel.


Enne võistlust:

Olümpiavõitjad selguvad veel naiste ja meeste 4 x 100 m teatejooksudes, naiste kuulitõukes, naiste 400 m ja 10 000 m jooksudes, meeste kolmikhüppes ja naiste seitsmevõistluses. 

Rasmus Mägi on osalenud kolmel olümpial: 2012. aastal Londonis sai ta 28., 2016. aastal Rio de Janeiros 6. ja 2021. aastal Tokyos 7. koha. Eelmisel aastal MMil sai eestlane 7. koha ning tänavu juunis EMil jäi Mägi viimasena medalita.

8. augustil jooksis Mägi Pariisi olümpia poolfinaalis. Tagakurvis veel viimaste kohtade kandis võidelnud tartlane tegi vinge lõpu. Ta sõi ära ühe konkurendi teise järel ning lõpetas oma poolfinaali ajaga 48,16 ja teise kohaga. Kyron McMasterist jäi lahutama sajandik, aga töö oli tehtud: kaks paremat kindlustas otse koha reedesesse finaali. Poolfinaalide kiireim oli norrakas Karsten Warholm 47,67ga.

«Stopper läheb siis käima, kui finišijoon vastu tuleb. See tunnetus ja need instinktid on mul olemas, et mitte proovida seda rongi liiga kaugele lasta ja lõpuks asi enda kasuks kangutada,» tõdes Mägi otseintervjuus Kanal 2-le.

Finaali koosseis (rada, number, riik, nimi, isiklik rekord, hooaja parim):

Meeste 400 m tj finaali koosseis.
Meeste 400 m tj finaali koosseis. Foto: IOC

Finaal peetakse täna õhtul kell 22.45.

Tagasi üles