Norra olümpiakoondis on Pariisi saabuvate kõrgete temperatuuride pärast mures

Copy
Olümpiarõngad
Olümpiarõngad Foto: OLIVIER JUSZCZAK / SIPA / Scanpix

Norra olümpiakoondis on mures eelseisva palavuse pärast Pariisis ja selle pärast, mida teeb kuumus sportlaste majutustingimustega, kirjutab Norra VG.

Nii Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) kui ka mängude korraldaja on lubanud, et Pariisis toimub seni kõige jätkusuutlikum olümpia. Eesmärk on vähendada kahtede eelnevate olümpiamängude süsihappegaasi heitkoguseid enam kui poole võrra.

Prantsusmaal on seetõttu kulutatud miljardeid jahutussüsteemidele, mis on ehitatud ruumide seintesse ja põrandatesse, et vähendada palavust.

Olümpiaküla kliimaseaded pole aga Norra koondise jaoks piisavalt head.

«Olümpiaküla põrandatesse sisseehitatud jahutussüsteem ei suuda hoida head magamistoatemperatuuri, kui väljas on palav,» kommenteeris Norra spordiliidust Ida Siobhan Svendsen VG-le.

Norra on võtnud kasutusele uued meetmed, et tagada Pariisis sportlastele hea uni. Nad on tellinud 114 jahutussüsteemi, mida Norra spordi katusorganisatsioon rendib mängude korraldajalt.

Norra on rentinud kaasaskantava kliimaseadme, mis on kinnitatud tubade akende külge.

VG andmetel on konditsioneeride hind umbes 46 400 eurot.

Sama on VG andmetel teinud ka USA, Saksamaa, Austraalia, Itaalia, Kanada, Kreeka ja Suurbritannia.

Esimeseks mängude nädalaks ennustatakse praegu 26–31 kraadi sooja.

«Kui tuleb kuumalaine, on korraldaja ise öelnud, et magamistubades tõuseb temperatuur 24–28 kraadini. See võib väga negatiivselt mõjuda une kvaliteedile ja vedeliku tasakaalule,» selgitab Svendsen.

«Oleme otsustanud paigaldada kõikide Norra sportlaste ruumidesse kliimaseadmed, et tagada neile parimad võimalikud tingimused,» lisas ta.

Nüüd on Yahoo Sortsi andmetel teada antud, et 2024. aasta Pariisi suveolümpiamängudel osalejad varustatakse sobiva toatemperatuuri tagamiseks konditsioneeriga.

Tagasi üles