PM PARIISIS Differt sai maski korda, kuid imeliku vehklemisstiiliga ameeriklanna asemel tuli teine vastane

Copy
Nelli Differt Pariisis antud pressikonverentsil.
Nelli Differt Pariisis antud pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Ainsa Eesti epeevehklejana Pariisi olümpiamängudele pääsenud Nelli Differt sai hea uudise: eile relvakontrollis põrunud mask tunnistati täna võistluskõlbulikuks.

Kolmapäeva õhtul antud pressikonverentsil rääkis Differti treener Helen Nelis-Naukas nõnda: «Täna juhtus paha asi. Relvakontrollis ei läinud Nelli mask läbi. Kui meil poleks Kaidot (relvameister Kaaberma – V.A.) kaasas olnud, siis ma ei tea, mida oleksime teinud.

Tellisime tootjafirmalt uue maski. Me ei tea, kas see jõuab siia. Öeldi, et kõik maskile kinnitatud needid peavad olema kumera kujuga, aga kaks neeti olid teravad, ja et sellega veheleda ei saa. Õnneks on Kaidol asjad kaasas, ta läks neete välja võtma ja ümaraid asemele panema. Kas õnnestub, me veel ei tea.»

Differt lisas: «Mask on umbes kuu aega vana. Ma ei teadnud, et selline probleem isegi olla võib. Öeldi, et siin on valed needid. Ütlesime, et need on tootja pandud, mida ma teha saan? Vastati: tehke korda!»

Ning Kaaberma võttis kätte ja tegi! Ta ütles kolmapäeva hilisõhtul Postimehele stoilise rahuga, et tegi, mida kontrollijad nõudsid. «Eks homme (neljapäeval – V.A.), kui tuleb uus kontroll, selgu, kas nüüd sobib,» märkis Kaaberma.

Selgus, et sobib. «Maskiga on korras,» teatas võistkondade esindajate koosolekul ja loosimisel käinud Nelis-Naukas Postimehele.

Küll ei läinud sama oodatult loosimine. Differt ei saanudki vastaseks ameeriklannat Anne Cebulat, kelle stiili nimetati pressikonverentsil «ebamugavaks» ja «imelikuks». Just tolle vastu tegutsemist on viimasel ajal harjutatud, kuid nüüd tuleb kiirelt orienteeruda ümber korealanna Young-Mi Kangi vastu vehklemiseks.

Selge on seegi, et võidu korral tuleb teises ringis vastu matši Giulia Rizzi (Itaalia) – Alicja Klasik (Poola) võitja.

Märksõnad

Tagasi üles