Nadali osalemine olümpial sattus ohtu

Copy
Rafael Nadal neljapäeval toimunud tenniseturniiri loosimisel.
Rafael Nadal neljapäeval toimunud tenniseturniiri loosimisel. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Endise maailma esireketi Rafael Nadali (ATP 161.) osalemine Pariisi suveolümpial sattus ohtu, sest 38-aastane hispaanlane sai reievigastuse.

Pariisi olümpiamängude tenniseturniir peetakse samadel väljakutel, kus toimuvad ka Prantsuse lahtised meistrivõistlused. Nadal on need on karjääri jooksul võitnud 14 korda ning olümpial peaks ta osalema üksikmängus ja paarismängus koos tõusva tähe Carlos Alcaraziga.

Nadali treener Carlos Moya teatas aga neljapäeva hommikul, et tema hoolealuse tervisega pole kõik hästi. «Tal oli eile (kolmapäeva – toim) hommikul ebamugavustunne. Pärastlõunal ei olnud asi veel väga hull, aga otsustasime treeningud peatada, enne kui asi kehvemaks läheb,» ütles Moya Hispaania raadiole.

Treeneri sõnul on nüüd võetud treeningutest paus ning jälgitakse, kuid jalareis paraneb. «Vaatame, mis seisus ta on homme ehk laupäeval,» lisas Moya.

Nadal naasis tänavu tennisesse pärast pikka eemalolekut puusavigastuse tõttu. Ta jõudis oma esimese ATP-turniiri finaalini eelmisel nädalavahetusel, seda pärast 2022. aasta Prantsusmaa lahtiste võitu.

2008. aasta Pekingi mängude kuldmedalist Nadal kohtub pühapäeval üksikmängu esimeses ringis ungarlase Marton Fucsovicsiga (ATP 83.), päev varem peaks ta alustama paarismängus koos Alcaraziga.

«Ma ei saa midagi garanteerida, kas ta mängin või ei. Praegu vajab ta puhkust ja lühikest ravi. Ta on ilmselgelt väga põnevil, et saab neid olümpiamänge mängida. See on olnud tema kalendris juba aastaid,» selgita Moya.

Lisaks 16 aasta tagusele üksikmängu kuldmedalile Pekingis on ta 2016. aastal tulnud olümpiavõitjaks paarismängus, siis oli ta partneriks Marc Lopez.

Märksõnad

Tagasi üles