Enne olümpiat tuli päevavalgele järjekordne dopingujuhtum

Copy
Dopingukontroll. Foto on illustratiivne.
Dopingukontroll. Foto on illustratiivne. Foto: Franck Fife / AFP / Scanpix

Juba enne Pariisi olümpiamängude algust andis Iraagi judoka Sajjad Ghanim Sehen Sehen positiivse dopinguproovi ning talle kohaldati esialgne võistluskeeld.

Iraagi judoka dopinguproovist leidis anaboolsete steroidide kasutamise jälgi Rahvusvaheline Testimisagentuur (ITA). Test tehti teisipäeval Pariisis, väljaspool võistlust.

«Sportlast on asjast teavitatud ja ta on ajutiselt kõrvaldatud, kuni asi on lahendatud vastavalt Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) dopinguvastastele reeglitele,» lisati ITA teates.

28-aastane Sehen pidi osalema judo kuni 81 kg kaaluvate meeste kategoorias. Tema esimene matš pidi toimuma teisipäeval. Seheni jaoks pidi Pariis tähistama esimesi olümpiamänge, MK-etapil tuli ta mullu kaks korda pronksile, sama karva medali võitis ta ka mullu Araabia mängudel.

Nädala alguses tuli ilmsiks, et Poola kõrgushüppaja Norbert Kobielski andis positiivse dopinguproovi. 27-aastane Kobielski andis keelatud ainet sisaldava proovi ja sai tähtajatu võistluskeelu. Poolakas osales juunis Roomas Euroopa meistrivõistlustel. Finaalis oli ta tulemusega 2.22 kuues.

Tagasi üles