Eesti sõudjad on Pariisi olümpial haruldus

Copy
Eesti paariaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Mikhail Kushteyn, Johann Poolak, Tõnu Endrekson, Allar Raja ning asendusliige Uku Siim Timmusk.
Eesti paariaeruline neljapaat koosseisus (vasakult) Mikhail Kushteyn, Johann Poolak, Tõnu Endrekson, Allar Raja ning asendusliige Uku Siim Timmusk. Foto: Tairo Lutter

Eesti sõudjad paistavad olümpiamängudel positiivselt silma enda erandlikult suure võistlukogemusega.

Nimelt omavad meie koondislased Allar Raja ja Tõnu Endrekson enamike teiste suurel spordipeol osalevate sõudjatega võrreldes väga suurt olümpiakogemust.

Endreksoni jaoks on algavad olümpiamängud karjääris kuuendad. Ühtegi teist sellise olümpiakogemusega sõudjat suurelt spordipeolt ei leia.

Endreksoni kohad olümpial: 2004 kahepaadil Leonid Guloviga 4.; 2008 kahepaadil Jüri Jaansoniga 2.; 2012, 2016 ja 2021 neljapaadil 4., 3. ja 6.

Raja jaoks on algav olümpia karjääris viies. Suurel spordipeol leidub lisaks temale veel vaid üks sama suure võistluskogemusega sõudja.

Raja kohad olümpial neljapaadi koosseisus: 2008 9., 2012 4., 2016 3. ja 2021 6.

Rajal ja Endreksonil on neljapaadi koosseisus ette näidata võistkondlik olümpiapronks 2016. aasta Rio de Janeiro mängudelt. Lisaks neile kuulusid neljapaadi koosseisu Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsä.

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak asub võistlustulle juba homme.

Tagasi üles