Olümpiamängude veerandfinalist Differt: tõstsin tempot ja siis hakkasid need torked tulema

Copy
Nelli Differt.
Nelli Differt. Foto: Tairo Lutter

Eesti vehkleja Nelli Differt alistas täna olümpiamängude eppeeturniiri kaheksandikfinaalis 11:10 poolatari Alicja Klasiki.

Differt suutis taas väga-väga keerulisest seisust võitjana välja tulla. Päeva esimeses matšis tegi ta otsustava torke ning võitis 14:13 Lõuna-Korea vehklejat Young Mi Kangi.

Kaheksandikfinaalis oli duell passiivselt vehelnud poolatari Alicja Klasikiga väga tasavägine. Avakolmandiku järel vaatas tabloolt vastu 1:1 ja teise perioodi järel 5:5 viik.

Kolmandal perioodil pääses Differt küll vastavalt 9:6 ja 10:8 ette, kuid viimase 17 sekundiga tehtud kahe torkega viis Klasik duelli ikkagi lisaajale. Selle 32. sekundil oli aga täpne taas Differt, kes edenes nõnda Pariisi olümpial veerandfinaali.

Kuidas Differt ise teise tasavägise matši kokku võttis? «Õudne, aga kui lõpuks minu tuli põleb, siis on kõik hästi,» sõnas ta pärast matši Kanal 2 otseülekandes. «Treener ütles kõrvalt, et ma olen liiga passiivne, natukene tõstsin ise tempot, et leida rohkem tema vigu ja siis hakkasid need torked tulema. Lõpuks lasin ennast jälle ära torgata. Lõpp hea kõik hea, aga see matš oleks võinud kindlasti natukene parem olla.» 

Differt vehkleb veerandfinaalis täna kell 16.50 itaallanna Alberta Santuccioga.

Tagasi üles