PM PARIISIS Eesti ujumiskoondise juht olümpiafinaalist: Eneli läheb tegema väga kihvti asja, olge telekate ees!

Copy
Eneli Jefimova, Henry Hein (paremal) ja tiimijuht Toni Meijel.
Eneli Jefimova, Henry Hein (paremal) ja tiimijuht Toni Meijel. Foto: Tairo Lutter

Pariisi olümpial Eesti ujumiskoondise tiimijuhi kohuseid täitev treener Toni Meijel oli Eneli Jefimova eduka poolfinaali järel siiralt õnnelik.

«Super türduk! Olümpia poolfinaalis pole kindlasti lihtne. Ta tegi seda, mida oli vaja. Ajad pole siin basseinis kõige kiiremad, aga see on kõigil nii,» kirjeldas Meiel emotsioone.

Miks ajad pole eeldatud tasemel?

Bassein on võib-olla natuke madal. Sportlased kurdavad, et lainetus annab tunda. Rinnuliujumises võib-olla natuke vähem. Aga ju siis nii on. Keegi pole siin väga kiire.

Eneli polnud poolfinaali sooritusega päris lõpuni rahul. Kuidas kõrvalt tundus?

Ta ujus väga sarnaselt hommikuga. Aeg oli suhteliselt sama. Ta tegi kõik õigesti, nagu treener ütles. Pidas pingele vastu. Enne starti on hea vaadata sportlast, kes on stardiks valmis.

Finaali pääs on väga suur asi kogu meie ujumisperele.

Kuidas Eneli päeva jooksul tundus, kas rahulik?

Ta on rõõmus noor Eesti türduk. Ta tunneb ilmselgelt sellest võistlusest rõõmu. Ta naudib siin olemist ja võistlemist. Tema puhul ujumist takistavat stressi pole. Ta on täna kindlasti väga heas kohas.

Mida finaalist oodata?

Henryga (treener Henry Hein – J. J.) arutasime. Henry arvas, et homme minnakse täispangale. Tugevam algus, tuleb lõpuni vastu pidada. Pole suurt vahet, kas oled olümpiafinaalis viies, seitsmes või kaheksas. Võita on väga palju.

Arvan, et Eneli on kindlasti stardiks sama hästi valmis kui teised. Võib-olla paremini. Lõppjärjestuse paneb paika lõpusein. Ta läheb homme tegema väga kihvti asja. Olge õhtul telekate ees.

Naiste 100 m rinnuliujumise finaali on võimalik vaadata siit!

Tagasi üles