Eesti laskespordi toetaja suri teel Pariisi olümpiale

Copy
Marko Leppä suri 59-aastaselt Finnairi Helsingist Pariisi teel olnud lennukis. Foto on illustratiivne.
Marko Leppä suri 59-aastaselt Finnairi Helsingist Pariisi teel olnud lennukis. Foto on illustratiivne. Foto: SYSPEO/SIPA/scanpix

Eesti Laskurliit teatab sügava kurbusega, et meie seast on lahkunud Eesti laskespordi suur sõber ja toetaja Marko Leppä.

«Marko lahkus meie hulgast lennul Pariisi olümpiamängudele reedel, 26. juulil,» kirjutas laskurliit oma kodulehel avaldatud järelehüüdes.

Leppä oli teel Pariisist vähem kui 300 km kaugusel asuvasse Chateauroux'sse, kus pidi kaasa elama oma poja Aleksi Leppä olümpiavõistlusele. Kahjuks suri aga mees Finnairi lennul Helsingist Pariisi, vahendas Ilta-Sanomat.

Leppä panustas aastakümnete jooksul palju ka Eesti laskespordi arengusse. «Ta juhendas nii treenerite kui ka kohtunike kursusi, aitas korraldada võistluseid ja oli alati valmis jagama oma teadmisi laskespordist. Marko juures on treeninglaagris käinud paljud Eesti laskesportlased, samuti on meie laskurid osalenud Marko korraldatud rahvusvahelisel võistlusel Leppä GP.

Marko panus Tallinnas toimunud 2016. aasta Euroopa juunioride meistrivõistluste ja 2023. aasta  Euroopa 10 m meistrivõistluste korraldamisse oli väga oluline. Suuresti tänu Marko initsiatiivile korraldab Eesti Laskurliit aastast 2018 Lapua Euroopa karikavõistluste etappi. Jääme mäletama Marko sõbralikkust, huumorimeelt ja abivalmidust. Eesti Laskurliit avaldab sügavat kaastunnet Marko Leppä perele. Puhka rahus, kallis sõber!» kirjutas laskurliit.

Marko Leppä poeg Aleksi otsustas vaatamata traagilisele sündmusele eile olümpial 10 m õhupüssi harjutuses osaleda, kui leppis 22. kohaga ja finaali ei pääsenud. «Tänane oli minu elu kõige raskem päev. Olen nii õnnelik, et osalen olümpial. Samas aga oleks kindlasti tahtnud, et ka mu isa oleks seda tribüünil näinud,» ütles 29-aastane Aleksi Leppä Soome rahvusringhäälingule.

Tagasi üles