Seksistliku märkuse teinud Pariisi olümpia kommentaator sai kinga (1)

Copy
Austraalia krooniti niaste 4 x 100 m vabalt teateujumises olümpiavõitjaks.
Austraalia krooniti niaste 4 x 100 m vabalt teateujumises olümpiavõitjaks. Foto: Scanpix / JEANNE ACCORSINI / SIPA

Olümpiat kommenteerinud Bob Ballard sattus Pariisi spordipeo esimestel päevadel pahameeletormi alla ja sai kinga, vahendas BBC.

Laupäeval kommenteeris Ballard Eurospordi otseülkaandes naiste 4 x 100 m vabalt teateujumist, kus olümpiavõitjateks krooniti Austraalia nelik Meg Harris, Shayna Jack, Emma McKeon ja Mollie O'Callaghan. Kui viimased areenilt lahkusid ning riietusruumi suundusid väitis Ballard, et nad läksid end nüüd üles lööma. «Te teate küll, millised need naised on... hängivad ja teevad omale meiki,» sõnas Ballard. Temaga koos kommenteerinud Briti naisujuja Lizzie Simmonds nimetas mehe märkust ennekuulmatuks, mis ajendas Ballardit naerma.

Ühismeedias kirjutas Ballard, et inimesed jätaksid Simmondii rahule, sest viimane sattus sotsiaalmeedias rünnakute ohvriks.

«Eile õhtul Eurospordi ülekande ühe osa ajal tegi kommentaator Bob Ballard ebasobiva kommentaari. Seetõttu on ta meie Pariisi olümpiamängude kommentaatorite nimekirjast viivitamatult eemaldatud,» teatas Eurosport pühapäeval.

Ballard on varasemalt BBC-s töötanud pikaajaliselt reporteri ja saatejuhina ning on kajastanud mitmeid olümpiamänge ja maailmameistrivõistlusi. 

Tagasi üles