PM PARIISIS Olümpiat võiduga alustanud Kristin Kuuba: proovin homme teha elu mängu!

Copy

Kristin Kuuba sai oma teiselgi olümpial võidu kirja, ta alistas Pariisis Maldiivide sulgpalluri Fathimath Nabaaha Abdul Razzaqi 21:7, 21:9. Kuubat rõõmustas enim väljakul kogetud kindel tunne.

Mõlema geimi algus oli tasavägine. Avasetis jäi Kuuba taha 4:5, teises oli tablool viik 4:4. Ent esimese seti lõpetas ta 17:2 spurdiga ja teiseski olid numbrid peaaegu samasugused. Oluline oli asjaolu, et punktid ei tulnud juhuslikult, vaid kvaliteetse mängu tulemusena.

«Sain küll naha märjaks. Pealtnäha võis tunduda kerge mäng, aga peab jalad liikuma ja väljakutunnetuse kätte saama, nurgad läbi mängima. Punktide järgi tundus mäng ühepoolne, aga olid mõned head pallivahetused – sain väga hea soojenduseks homseks,» ütles Kuuba 32 minutit kestnud mängu järel Eesti ajakirjanikele.

Mis teda täna kõige enam rõõmustas? «Tundsin ennast väljakul kindlalt. Samas ei tundnud vigastusi, mis mind hooaja vältel on kimbutanud. Ilmselt kõik see adrenaliin ja saalis olev publik, fännide ja lähedaste toetus annab ekstra juurde.

Tore on see, et tegin küllalt vähe lihtvigu. Isegi kui vastane on nõrgem, on fookust raske hoida. Täna suutsin seda hoida, kindla mängu üle on samuti hea meel. Suures plaanis läks nii, nagu plaanisin.

Kui geimi alguses mõni punkt ära läks, ei tekitanud see paanikat. Vastane võib ka tegutseda hästi, selle pärast ei pea mänguplaani kohe muutma hakkama. Tegin edasi samu asju, mis olid treeneriga kokku lepitud,» rääkis Kuuba.

Ta tegi oma olümpiadebüüdi kolm aastat tagasi Tokyos tühjade tribüünide ees. Nüüd oli La Chapelle'i 8000 pealtvaatajat mahutavast saalist ligi pool juba hommikul vara publikuga täidetud.

«See on midagi hoopis teistsugust. Tokyos väga ei tekkinudki tunnet, et kelle jaoks me mängime. Siin on saal iga päev täis ja see annab ekstra tunnet, kui lahe olümpia on!» lausus Kuuba naeratades.

Homme ootab teda aga väga raske pähkel: üks suursoosikuid, kahe olümpiamedali omanik (Rio hõbe, Tokyo pronks) Pusarla Venkata Sindhu Indiast. Too võitis Abdul Razzaqit peaaegu identse tulemusega (21:9, 21:6), kuid Kuuba hinnangul ei saa nende tulemuste põhjal tema ja Sindhu mängu eel ennustusi teha.

«Tolles kohtumises sai rohkem aimu tänasest vastasest. Sindhu jaoks oli lihtne mäng. Arvan, et ta on heas vormis, nagu ta viimastel olümpiamängudel ja teistel suurturniiridel on olnud. Proovin teha elu mängu!» vaatas Kuuba 24 tundi ettepoole.

Kohtumine Sindhuga algab kolmapäeval kell 10.20. Ta proovis juba tänases mängus mõnda asja homset silmas pidades: «Alguses servisin rohkem taha, aga Sindhul on nii tugev rünnak, et homme tuleb pigem ette servida, varieerida, teha erinevaid lööke. Seda kõike proovisin täna – pole oluline, kui paar punkti läheb vastasele, aga tähtis on tunnetada, kuidas erinevaid lööke mängida.

Arvan, et olen saalitunnetuse kätte saanud. Homme on mäng keskmisel, esimesel väljakul, kus võib-olla on natuke rohkem tuult.»

Järgmiseks kohtumiseks valmistumise põhimõte on samasugune nagu alati. «Sööd, magad ja treenid. Täna õhtupoole venitan ja teen väikese lõdvestustrenni, et homme hommikul taas värske olla. Homne mäng on samamoodi hommikul vara.

Õnneks olen küllalt varane ärkaja. Täna ärkasin isegi enda kohta varakult, kell 5.40, aga üldiselt see sobib. Parema meelega mängin hommikul kui õhtul hilja.»

Märksõnad

Tagasi üles