PM PARIISIS Kas Zirgi treener «aitas» Jefimova omapärasel kombel olümpiafinaali?

Copy
Tom Rushton ja Eneli Jefimova.
Tom Rushton ja Eneli Jefimova. Foto: Montaaž: Tairo Lutter

Kregor Zirgi treeneri Tom Rushtoni jaoks on olümpia juba mõnes mõttes korda läinud, sest üks tema kuuest hoolealusest, Hong Kongi ujuja Siobhan Bernadette Haughey, tuli esmaspäeva õhtul naiste 200 m vabaltujumises pronksile.

Sellega seoses edastasime Suurbritannias sündinud, ent Kanadas üles kasvanud juhendajale teisipäeva hommikul, pärast Zirgi eelujumist, mõistagi õnnesoovid, kuid uurisime ühtlasi, kas meil tuleb teda ka tänada.

Nimelt ujub Haughey väga hästi ka 100 meetrit rinnuli: tema isiklik rekord ja hooaja tippmark (1.05,92) on sealjuures ka Eneli Jefimova rekordist (1.06,08) kiirem.

Olümpial Rushtoni hoolealune aga sel distantsil ei osalenud, mis – olles nüüd muinasjutuline – võis olla määrav, et Jefimova viimasena olümpiafinaali pääses.

Rushton, kuulates selle teooria ära, vastas muiates: «Ega ma treenin ka Anastasia Gorbenkot [kes oli 100 m rinnuli eelujumises Enelist kiirem], ent kes loobus pärast edasi saamist poolfinaalist. Seega tegin isegi Henryle (Jefimova treener Henry Hein – K. J.) nalja, et ma aitan Enelit kõvasti.

Aga Eneli on suurepärane tšempion. Olen väga õnnelik, et tal hästi läheb, seda nii Eneli, Henry kui ka teie riigi pärast!»

Tagasi üles