PM PARIISIS Kristin Kuuba: tempovahe võrreldes eilsega oli meeletu

Copy

Kristin Kuuba ei suutnud olümpiamängude alagrupivooru viimases mängus teha elu parimat mängu, kui kaotas 0:2 (5:21, 10:21) India sulgpallurile Pusarla Sindhule. Eesti parima sulgpalluri sõnul oli üks raskemaid hetki kohe mängu alguses, sest tempovahe võrreldes eilse võidumänguga oli meeletu.

Teisipäeval Maldiivide sulgpalluri Fathimath Nabaaha Abdul Razzaqi 21:7, 21:9 alistanud Kuubal oli täna raske avageimis saada vastu Sindhule. Avageimis jäi tema arvele vaid viis punkti.

Päris elu mängu välja ei tulnud? «Päris kindlasti mitte. Kui seda hooaega vaadata, kui vähe võistlusi olen mänginud, siis pole nii üllatav. Kui nii palju kvaliteetseid treeninguid pole teinud, siis tuleb see tasemevahe kuidagi eriti hästi välja. Ei olnud lootustki, väga raske on punkte saada.»

Millise plaani treeneriga paika panid? «Optimistlik peab ikka olema ja püüda positiivseks jääda. Mul kaitse täna ei töötanud, tõsted olid ebakvaliteetsed, tihti lühikesed. Ta luges minu ründelöögi läbi, tõsted olid lühikesed ja jäin koguaeg tule alla. Ühe ja võib-olla teise kaitsesin ära, aga kolmanda, neljanda või viiendaga ma koguaeg hilinesin. Jooksin nagu pea laiali otsas seal väljakul.»

Raske oli mängu sisse saada? «Täpselt, ma olin koguaeg nagu sammu maas. Või siis teine asi: tihtipeale tundsin, et on hea pallivahetus, siis punktiks lüüa ma seda ei suutnud. Kuidas punkt endale saada, see on kõige raskem küsimus siin.»

Kas 0:8 kaotusseisu jäämine ehmatas alguses ära? «Kogu see esimene geim oli natuke paanika mingitel hetkedel. See ei tööta ja see ei tööta. On raske, proovid ikka sama asja edasi teha, kuigi näed, et esimesed kaheks punkti see ei töötanud.»

Teise geimi algus oli vist sinu parim faas selles mängus? «Ilmselt küll. Siis algas kõik jälle nullist. Tean, et suudan mängida neid tasavägiseid pallivahetusi mingitel perioodidel. Minu vorm pole hetkel selline, et tulla temaga suurt väljakut mängima ja pikki pallivahetusi teha. Ta jookseb mind hetkel iga kell üle. Plaan oli riskeerivam olla, aga see ei töötanud.»

Kuidas tervis vastu pidas? «Väljakul ei tundnud neid vigastusi. Koormus on alla lastud, et keha suudaks neist taastuda. Mängu ajal valus ei olnud.»

Kuidas tulevikku vaatad, kas teed veel ühte olümpiatsüklit? «Hetkel mõtlen ainult puhkusest. Minu keha ja vaim väga vajavad seda. See hooaeg on olnud päris keeruline. Ma tean, et see skoor, mis täna oli, see ei ole minu võimete maksimum. Vaatame, mis tulevik toob.»

Kas Pariisi olümpiast jääb sinu sisse rahulolu? «Raske öelda. Praegu väga rahul ei ole, kui punkte vaatan. Hetkel rahulolu ei tunne. Eilse mängu võib positiivseks lugeda, see ei olnud punktidega tasavägine. Täna oleks saanud kindlasti paremini.»

Kui palju häiris see, et ei saanud seda võitlust kõigis punktides näidata, mis oleksid tahtnud? «Hea küsimus. See oli üks eesmärk, et tulla väljakult ära tundega nagu oleks surmväsinud. Aga tihti need mängijad löövad selle ründelöögi piiripeal ära. Sa ei jõuagi selleni, et oleks täiesti väsinud. Natuke on küll selline, et võiks veel väsinumana ennast tunda. Ta löökidega lõpetab selle punkti varem ära.»

***

Kristin Kuuba intervjuu Kanal 2-le:

«Tihtipeale ongi nii, et võib tugevatega teha pallivahetusi, aga küsimus, kuidas punkt endale saada. Mul olid täna mõned õiged lahendused, aga tema tõi kõik pallid tagasi, mis tundusid, et on peaaegu minul.»

Kas esimeses geimis jäi õnnest puudu? «Esimene geim, seal oli tempovahe võrreldes eilsega meeletu. Alguses tekkis küll tunne, et pean midagi ekstra-erilist tegema. Siis tuli rohkem vigu, ei saanud üldse mängu tööle. Teises geimis sain mõnel pallivahetusel ikka vastu. Mingi hetk läks mäng kiireks.»

Palju Sindhu pikkus mõjutas mängu? «Saab kindlasti palju ülevalt poolt palli tabada ja parema nurgaga alla lüüa. See kindlasti on üks põhjus, miks ta nii hea mängija on.»

Mida treener mängu ajal ütles? «Kui ta servib, siis ta võtab teatud nurga, kuhu ma servi vastuvõtul löön. Ja kiired, petted ei töötanud, need ei pandud teda mingis suunas liikuma, tegid rohkem endale kahju.»

Põlv valu ei teinud? «Ei teinud. See koormus on alla lastud viimane aeg, natukenegi taastuksin. Keha on sel aastal olnud vigastatud ja läbi. Esimene asi on nüüd puhkus midagi keha ja vaim vajavad.»

Märksõnad

Tagasi üles