Video Karel Tilgast on sotsiaalmeedias jõudnud 12 miljoni inimeseni

Copy
Kümnevõistleja Karel Tilga teivahüpe.
Kümnevõistleja Karel Tilga teivahüpe. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Pariisi olümpiamängudel kümnevõistluses 11. koha saanud Karel Tilga elas teivashüppe üle ehmatuse, kui maandus mati asemel hoovõturajale. Kentsakast vahejuhtumist tehtud videot on internetiavarustes vähem kui ööpäevaga vaadatud kümneid miljoneid kordi.

Tilga võitles teivashüppes põlvevaluga ja elas võistluse viimasel katsel üle korraliku ehmatuse. Tilga põrkus kõrgusel 4.90 teibaga nõnda õnnetult, et kukkus peaga vastu hoovõturada. Veidi end kogudes tõusis ta püsti, ent rohkem ei hüpanud.

Xi kasutaja James avaldas sellest intsidendist lühikese video, mis on internetis saanud ülipopulaarseks. Muidugi ei selgitata videos, et tegemist on niigi vigastusega võidelnud mitmevõistlejaga. «Ma pole küll ekspert teivashüppes, aga ma arvan, et see ei peaks nii käima,» seisis kirjelduses.

Tilga selgitas pärast võistlust, et osales teivashüppes valuvaigistite toel ning jättis ühe kõrguse lausa vahele. «Järgmise kõrguse ületamiseks oli vaja minna järgmisele teibale. Minu katse ajal oli vastutuul, mille oleks pidanud tagantjärgi vaadates ära ootama. Katse ära andma. Aga mul oligi 4.90 peal põhimõtteliselt üks katse jalas. Siis nägite, mis juhtus,» rääkis Tilga Postimehele.

Märksõnad

Tagasi üles