VIDEO Värava löönud Saksamaa väravavaht tõusis olümpial kangelaseks

Copy

Pariisi olümpiamängude naiste jalgpalliturniiri veerandfinaalis lülitas Saksamaa penaltitega 4:2 turniirilt välja valitseva olümpiavõitja Kanada naiskonna. Sakslannade kangelaseks kerkis nende väravavaht Ann-Katrin Berger, kes tõrjus kaks penaltit ja lõi ise otsustava 11-meetri karistuslöögi Kanada väravasse.

Kohtumise normaalajal väravaid ei löödud ning sarnaselt möödus ka lisaaeg. Kuigi pallivaldamine oli naiskondade vahel suhteliselt võrdne, siis sooritas oluliselt rohkem pealelööke Kanada.

Penaltiseerias ei tähendanud aga statistika enam midagi. Esimesed penaltid said mõlemad võistkonnad sisse, kuid siis tegi Berger kaks suurepärast tõrjet. Sakslannad seevastu lõid ühe sisse, teise aga üle värava.

Berbergil oli neljandas voorus võimalik juba seeria lõpetada, kui ta sai kanadalanna löögile käed vahele, kuid pall veeres ikkagi napilt väravasse. Viiendas voorus oli Berger esimesena palli taga ning lõi palli kindalt paremasse nurka.

Tokyo olümpialt kõrvale jäänud Saksamaa koondis kohtub teisipäeval teises poolfinaalis USA-ga, kolme aasta taguse olümpiapronksiga. Esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi Brasiilia ja Hispaania, kes pole samuti ammu olümpiamedalit võitnud.

Tagasi üles