FOTO Olümpia kümnevõistlejatest tehti ajaloo üks kihvtimaid spordipilte

Copy
Pariisi olümpiamängude kümnevõistluse lõpetanud sportlased. All vasakult: Leo Neugebauer, Markus Rooth ja Lindon Victor. Üleval paremal on ka meie kolm dekatleeti: Janek Õiglane, Karel Tilga ja Johannes Erm.
Pariisi olümpiamängude kümnevõistluse lõpetanud sportlased. All vasakult: Leo Neugebauer, Markus Rooth ja Lindon Victor. Üleval paremal on ka meie kolm dekatleeti: Janek Õiglane, Karel Tilga ja Johannes Erm. Foto: ANTONIN THUILLIER / AFP / Scanpix

Laupäeval lõpetasid oma etteaste Pariisi olümpial kümnevõistlejad. Mitmevõistlejate ühtsust demonstreerib ilmekalt foto, mis tehti pärast 1500 meetri jooksu jooksurajal. Kindlasti läheb see jäädvustus ajalukku.

Olümpiakulla võitis 22-aastane norralane Markus Rooth 8796 punktiga. Kui esimene tähistamine oli peetud, siis paluti kõigil kümnevõistlejatel peasirgele selili visata. Rooth ütles, et tema jaoks oli plaan esmajoones mõistmatu.

«Ma lihtsalt lamasin seal ja mõtlesin, et see oli ikka fantastiline. Ma olin üsna väsinud ja arvan, et ei saanud ikka veel täiesti aru, mis oli juhtunud,» jutustas Rooth Norra ringhäälingule (NRK).

Ka koondisekaaslane Sander Skotheim oli järgnevast üllatunud. «Ma ei teadnud, mis toimuma hakkab, aga mul kästi sinna pikali heita. Teadsin, et hakatakse pilte tegema, aga me ei teadnud, kuhu vaadata,» rääkis Skotheim.

Skotheimi hea võistlus jäi teivashüppesse nagu ka meie Johannes Ermil. Samas mängis ta aga olulist rolli jooksurajal ja vedas Roothi kuldmedalile. Ajakirjanikud uurisid temalt, mis tunne tal on, sest võinuks õnnestumise korral ka ise medalite eest võidelda.

«Tunnen, et jätkame Norra rekordi nihutamist edaspidigi. Loodetavasti ei peatu see 8796 punkti peal. Pigem panustan sellele, et jõuan esimesena 9000 punktini,» ennustas Skotheim.

Roothi järel võitis eile hõbeda 8784 punktiga Leo Neugebauer ja pronksi Grenada kergejõustiklane Lindon Victor 8711 punktiga. Janek Õiglane oli 8572 punktiga viies, Erm 8569 punktiga kuues ja Karel Tilga 8377 punktiga 11. kohal.

Tagasi üles