Venelased said Pariisi olümpial esimese medali

Copy
Kuldmedali võitnud itaallannad (ülevalt vasakult): Sara Errani ja Jasmine Paolini. Hõbedale tulnud venelannad (ees vasakult): Mirra Andrejeva ja Diana Šnaider. Pronksi said hispaanlannad Cristina Bucsa ja Sara Sorribes Tormo.
Kuldmedali võitnud itaallannad (ülevalt vasakult): Sara Errani ja Jasmine Paolini. Hõbedale tulnud venelannad (ees vasakult): Mirra Andrejeva ja Diana Šnaider. Pronksi said hispaanlannad Cristina Bucsa ja Sara Sorribes Tormo. Foto: SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa sportlased said Pariisis kaela esimesed medalid, kuid tennisistid Mirra Andrejeva ja Diana Šnaider kaotasid naiste paarismängus finaalis Itaalia duole Sara Errani ja Jasmine Paolini 6:2, 1:6, 7:10.

Venemaa ja Valgevene sportlastel on pärast 2022. aastal Ukrainas alustatud sõjategevust lubatud Pariisi olümpial osaleda vaid Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) rangetel tingimustel ning nad peavad olema neutraalsed sportlased.

Pariisis osaleb 15 Venemaa ja 17 Valgevene sportlast. 17-aastasest Andrejevast sai noorim tennisist, kes olümpial medali võitnud pärast 1992. aasta Barcelonat, kus Jennifer Capriati võitis 16-aastaselt kulla.

Andrejevalt uuriti, mida ta arvab sellest, et võitis olümpiamedali neutraalse sportlasena. «Mul pole selle vastu midagi. Käin lihtsalt mängimas ja võitlemas,» ütles maailma edetabelis hetkel 23. kohal olev venelanna.

Šnaider vältis arutlemast Venemaa lipu ja hümni keelu üle. «Oleme siin selleks, et võistelda. Ma ei hakka vastama ühelegi poliitilisele küsimusele. Ma olen siin, et rääkida tennisest,» kuulutas ta.

Tagasi üles