Tühjade pihkudega jäänud Ingebrigtsen: läksin liiga rutakalt peale

Copy
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen Foto: Scanpix / Reuters

Teisipäeval peeti Pariisi olümpia meeste 1500 meetri jooksu finaal, kus üllatuslikult jäi medalita Norra superstaar Jakob Ingebrigtsen.

Kuldmedali sai USA jooksja Cole Hocker, kes püstitas olümpiarekordi ajaga 3.27,65. Hõbeda sai britt Josh Kerr, kes kaotas Hockerile 14 sajandikuga. Pronksi sai Hockeri kaasmaalane Yared Nuguse. Varasema tippmargi jooksis eelmisel olümpial Tokyos Ingebrigtsen (3.28,32), kes pidi teisipäeva õhtul leppima hapu neljanda kohaga. 

Norralane pääses juba jooksu alguses rivi ette ja hoidis tempot. Esimese staadioniringi jooksis Ingebrigtsen 54,84 sekundiga, kuid viimase ringi lõpusirgel sai tal jaks otsa ning lasi endast kolm jooksjat mööda.

Tokyos olümpiavõitjaks kroonitud Jakob Ingebrigtsen (paremal) jäi Pariisis tühjade pihkudega.
Tokyos olümpiavõitjaks kroonitud Jakob Ingebrigtsen (paremal) jäi Pariisis tühjade pihkudega. Foto: Scanpix / AFP

Pärast finišit vaatas Ingebrigtsen, kuidas Hocker tema kõrval USA lipuga juubeldas. «Olin veidi šokis, kui nägin, kui kiiresti me jooksime. Püüdsin siis natuke rahuneda, aga teisel ringil jooksin peaaegu sama kiiresti. Ma ei suutnud seda piisavalt piirata, et see õnnestuks. See on suur pettumus,» rääkis Ingebrigtsen väljaandele VG.

Pärast võistlust käis norralane ka Eesti ajakirjanike juures intervjuul. «Teised võistlejad tegid väga targa jooksu ning neil oli väga tugev lõpp. Ma läksin liiga rutakalt peale,» sõnas Ingebrigtsen Kanal 2-le antud intervjuus.

Tagasi üles