VIDEO Olümpiafinaalis kukkunud ja teadvuse kaotanud jooksja viidi haiglasse

Copy

Pariisi olümpiamängude meeste 3000 meetri takistusjooksu finaalis viimasel ringil kukkunud Etioopia jooksja Lamecha Girma kaotas õnnetuse tagajärjel teadvuse ja ta toimetati haiglasse. Tema lähikondlased on kinnitanud, et Tokyo mängudel samal distantsil hõbeda võitnud mehe seisund on stabiilne ja tema elu pole ohus.

Kolmapäeva õhtul Stade de France’il toimunud kergejõustikuvõistluste viimane ala oli meeste 3000 m takistusjooks. Kõige dramaatilisemad hetked toimusid viimasel ringil, kui võistlejate rivi ette spurtida soovinud Girma ühel tõkke komistas ning lõi kukkudes ära oma pea.

23-aastane atleet jäi liikumatult areenile lebama ning tema juurde tõttasid meedikud. L’Equipe’i andmeil tuli ta mõne minuti jooksul teadvusele ning suutis arstidega suhelda.

Etioopia koondisega kaasas olnud ajakirjanik Eabisa Negese postitas sotsiaalmeediasse foto Girmast haiglavoodis. Girma oli fotol väsinud, kuid teadvusel. Ajakirjanik lisas: «Tema elu pole ohus, kuid ta vajab taastumiseks veidi aega.»

Girma treener Teshome Kebede ütles, et hoolealuse tervislik seisund on hea. Finaalis hõbedale tulnud ameeriklane Kenneth Rooks rääkis viimase ringi sündmustest pressikonverentsil. «Ma ei teadnud, kui halb kukkumine see oli. Ma isegi ei teadnud, kes kukkus, sain sellest teada siis, kui võistluse lõpetasin,» ütles ta.

The Guardian vahendas olümpiamängude korralduskomitee teadet. «Pärast kukkumist 3000 m takistusjooksus sai Lamecha Girma kohapealselt meditsiinimeeskonnalt kohe abi. Meie mõtted on temaga ja saadame talle oma parimad soovid kiireks paranemiseks. Oleme tihedas kontaktis Etioopia koondisega, et olla kursis tema seisundiga.»

3000 m takistusjooksu võitis lõpuks ajaga 8.06,05 Maroko jooksja Soufiane El Bakkali, kes võidutses ka kolm aastat tagasi Tokyos. Teine oli 8.06,41ga Rooks ja kolmas Keenia jooksja Abraham Kibiwot (8.06,47).

Tagasi üles