Olümpiavõitja puhkes Pariisis staadionil nutma: ma ei suuda hingata

Copy
Malaika Mihambo
Malaika Mihambo Foto: ZUMAPRESS.com / Li Ming / Scanpix

Pariisi olümpiamängudel hõbemedaliga leppima pidanud kaugushüppaja Malaika Mihambo vaevles pärast võistlust hingamisraskuste küüsis.

Naiste kaugushüppes tiitlikaitsjana startinud Mihambo suutis küll Pariisis pjedestaalile tõusta, ent pidi leppima hõbemedaliga. Pärast Saksamaa lipuga tehtud auringi tundis naine end väga kehvasti.

Saksamaa väljaande Bild teatel puhkes Mihambo ühel hetkel staadionil nutma. «Ma ei suuda hingata!» vahendas Bild Saksamaa kaugushüppaja sõnu oma treenerile Ulrich Knappile.

Mihambo sai viivitamatult arstiabi ning toimetati staadionilt ratastoolil. Hingamisraskused on sportlase enda sõnul põhjustatud koroonaviirusest, millega ta enne olümpiamänge nakatus. Samuti on tal diagnoositud astma.

«Pärast auringi ei suutnud ma lihtsalt enam hingata. Koroonaviirus on minu kopsud täiesti katki teinud ja vajan nüüd rohkem taastumiseks aega. Olen täiesti kurnatud pärast võistlusi,» lausus sportlane hiljem ajakirjanikega vesteldes.

Naiste kaugushüppes krooniti Pariisis olümpiavõitjaks ameeriklanna Tara Davis-Woodhall, kes suutis parimal juhul saada tulemuseks 7.10. Suursoosikuna startinud Mihambo parimaks jäi 6.98.

Tagasi üles