Valitsev olümpiavõitja Tamberi piinleb enne suurt finaali valude küüsis

Copy
Gianmarco Tamberi.
Gianmarco Tamberi. Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Täna õhtul peetakse Pariisi meeste kõrgushüppe finaal, kus suurfavoriidiks on valitsev olümpiavõitja ja Euroopa meister Gianmarco Tamberi, kuid tiitli kaitsmine ei saa olema itaallasele kerge ülesanne.

Tamberi kurtis paar tundi enne finaali, et ta tunneb end õhtuse finaali eel väga halvasti ja pole kindel, kas ja kuidas ta üldse hüpata suudab.

«Täna öösel kell 5 hommikul ärkasin selle sama piinava valu tõttu, mis paar päeva tagasi. Neeruprobleemid. Viis tundi on möödunud ja valu ei kao ära. Ma olen sõnatu, mul on tõesti kuradi kahju. Ma lähen täna õhtul võistlema, aga ma tõesti ei tea, kas ja kuidas ma sellises seisundis hüpata saan,» kirjutas murtud itaallane sotsiaalmeedias.

Vigastuste küüsis on itaallane terve aasta olnud. Kodumaal Itaalias toimetati ta haiglasse vaid mõni päev enne seda, kui ta alustas Pariisi olümpiastaadionil medalijahti. 32-aastane Tamberi, kes kolm aastat tagasi jagas Tokyos kuldmedalit Mutaz Barshimiga, sattus haiglasse neeruprobleemidega, mis ilmnesid kolm päeva enne kõrgushüppe kvalifikatsioonivõistluse algust. Samuti pidi Tamberi juuli keskel ühest võistlusest loobuma, sest tundi valu oma tagareies.

Tamberi osales juuli lõpus ka Pariisi olümpia avamisel, olles Itaalia lipukandjaks. Pärast seda siirdus ta aga tagasi kodumaale, sest tema etteaste leiab aset alles olümpia viimastel päevadel. Tänavu juunis krooniti Tamberi juba kolmandat korda Euroopa meistriks. Eelmine aasta suutis ta Budapestis esmakordselt maaimameistritiitli võita.

Postimehe ja Kanal 2 otseülekanne algab kell 20.00, meeste kõrgushüppe finaalon õhtu esimene ala. 

Tagasi üles