Olümpiamänge võib oodata šokeeriv muudatus (2)

Copy
Thomas Bach .
Thomas Bach . Foto: POOL/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach tunnistas, et tulevikus ei pruugi suveolümpiamängud tingimata suvel toimuda.

ROKi presidendi teatel on säärane otsus võimalik kliimamuutustest, mis teinud kohati suvel võistlemise ülikeeruliseks. Nõnda pole enam ootamatu, kui suveolümpiamängud toimuvadki sügisel või lausa talvel.

«Kui kliimamuutused jätkuvad nagu eksperdid on ennustanud, siis on väga keeruline tulevikus suvel olümpiamänge korraldada,» lausus Bach pressikonverentsis.

ROKi presidendi teatel on kliimamuutused nõudnud juba mitmel viimasel suveolümpial ajakava ümber sättima. Pariisis pole väga-väga kuumasid võistuspäevi õnneks olnud, ent Tokyos joosti näiteks maratonid Sapporos, kus oluliselt jahedam kui pealinnas. Samuti on toimunud käimisvõistlused varahommikul. Samas on ajalugu näidanud, et suvemänge saab edukalt korraldada ka sügisel, kus selliselt on talitatud nii Mahhikos, Jaapanis, Lõuna-Koreas kui ka Austraalias.

«Olenemata sellest, kus me mänge korraldame, siis peame ajakava nihutama hakkama. See on probleemiks kõikidele alaliitudele ja ka talispordialadele,» lisas Bach.

Järgmised suvemängud on juba teada. 2028. aastal toimuvad need juulis Los Angelesis ja 2032. aastal augustis Brisbane'is.

Märksõnad

Tagasi üles