Pariisi olümpia lõputseremoonial kannavad Eesti lippu Õiglane ja Pärnat

Copy
Kümnevõistleja Janek Õiglane sai Pariisi olümpial viienda koha.
Kümnevõistleja Janek Õiglane sai Pariisi olümpial viienda koha. Foto: Tairo Lutter

Pariisi suveolümpiamängude lõputseremoonial 11. augustil kannavad Eesti lippu kümnevõistleja Janek Õiglane ja vibulaskja Reena Pärnat.

Õiglane sai Pariisi olümpiamängudel 8572 punktiga viienda koha, Pärnat kaotas sportvibu väljalangemisringis 64 parema hulgas ja sai 33. koha.

Pärast edukat olümpiadebüüti veetis Õiglane aega Nice'is ning on lõputseremoonia eel elevil. «Eesti lipu kandmine on mulle sama suur au kui Eesti edukas esindamine. Olen väga ootusärevil seda tegema,» ütles Õiglane EOK pressiteate vahendusel.

Pärnat, kes kandis Eesti lippu ka avatseremoonial, käis pärast oma võistlust kodus Lausanne's, kuid soovis olümpiamelu veelgi nautida. «Väga meeldiv on olnud pingevabalt olümpiakülas olla ja võistlustel teistele eestlastele kaasa elada. Loodan, et lõputseremoonia tuleb sama äge kui avatseremoonia!»

Eestil jäi Pariisi olümpial medaliarve avamata, kuid esikümnesse jõudis kuraditosin Eesti sportlast. Parima tulemuse tegi vehkleja Nelli Differt (4.), järgnesid mitmevõistleja Janek Õiglane (5.), mitmevõistleja Johannes Erm (6.), tõkkejooksja Rasmus Mägi (7.), ujuja Kregor Zirk (7.), ujuja Eneli Jefimova (7), sõudjad Tõnu Endrekson, Allar Raja, Johann Poolak ja Mikhail Kushteyn (7.), tõstja Mart Seim (9.), judoka Klen Kristofer Kaljulaid (9.) ja maadleja Heiki Nabi (10.).

Reena Pärnat kaotas olümpiaduellis Deepika Kumarile millimeetrite mängus.
Reena Pärnat kaotas olümpiaduellis Deepika Kumarile millimeetrite mängus. Foto: Tairo Lutter

Pariisi olümpia avatseremoonial kandis Eesti lippu lisaks Pärnatile ka judoka Klen Kristofer Kaljulaid.

Pariisi olümpiamängude ametlikul lehel on välja toodud kõikide koondiste lipukandjad, kuid koguni 26 riiki pole oma esindajaid veel nimetanud. Nende seas on ka näiteks Prantsusmaa ja Kreeka.

Kui suurejooneline avatseremoonia toimus 26. juulil Seine’i jõel ja selle lähistel, siis lõputseremoonia on kavas kergejõustikuvõistlusi võõrustanud Stade de France’il. Selle otseülekanne algab Postimehes ja Kanal 2-s pühapäeval 21.50.

Eesti lipu kandjad olümpiamängude lõputseremooniatel

2002 - Kristina Šmigun (murdmaasuusatamine)

2004 - Jüri Jaanson (sõudmine)

2006 - Kristina Šmigun (murdmaasuusatamine)

2008 - Gerd Kanter (kettaheide)

2010 - Kristina Šmigun-Vähi (murdmaasuusatamine)

2012 - Heiki Nabi (maadlus)

2014 - Karel Tammjärv (murdmaasuusatamine)

2016 - Mart Seim (tõstmine)

2018 - Saskia Alusalu (kiiruisutamine)

2021 - Maicel Uibo (kümnevõistleja)

2022 - Kelly Sildaru (freestyle-suusataja)

Tagasi üles