Veel ujujaid haigestus pärast Seine’i jões peetud võistlust

Copy
Leonie Beck (tagaplaanil).
Leonie Beck (tagaplaanil). Foto: Lisa Leutner/Reuters/Scanpix

Neljapäeval toimus Pariisi olümpiamängudel naiste 10 km avaveeujumine. Saksamaa koondis teatas, et pärast võistlus haigestus kolm nende sportlast, nende haigussümptomiteks oli kõhulahtisus ja oksendamine.

Saksa ujuja Leonie Beck oli üks neist, kes jäi pärast kehva veekvaliteediga Seine’i jões toimunud võistlust haigeks. «Oksendasin üheksa korda. Kõhulahtisus. Aga Seine'i veekvaliteet on heaks kiidetud,» kirjutas Beck Instagramis sarkastiliselt.

Avaveeujumise kolmekordne maailmameister Beck sai Pariisis üheksanda koha. Olümpiavõitjaks ujus hollandlane Sharon van Rouwendaal.

Teiste Saksamaa koondislaste nimed pole avalikuks tulnud, vaid Beck tegi vahejuhtumist avaliku postituse. «Kahte Saksa naissoost avaveeujujat raviti reedel iivelduse, oksendamise ja kõhulahtisuse tõttu ambulatoorselt. Nende enesetunne on pärast seda palju parem. Lisaks ravivad meie koondise arstid veel ühte sarnaste sümptomitega ujujat,» seisis Saksamaa olümpiakomitee teates.

Seine’i jõe veekvaliteet on olnud jututeemaks viimastel aastatel. Pariis kulutas enne mänge jõe puhastamiseks ja ujumiskõlblikuks muutmiseks tublisti üle miljardi euro, kuid ambitsioonikas projekt ei paista päris edukat olevat.

Olümpia alguses tuli näiteks meeste triatlonitreeningud Seine’is kehva veekvaliteedi tõttu ära jätta. Ka mitmed triatleedid teatasid pärast võistlusi, et tundsid end pärast jões ujumist kehvasti. Samas on kõikide võistluste eel tehtud kontrollid kinnitanud, et veekvaliteet on piisavalt hea, et seal võistelda.

Märksõnad

Tagasi üles