Soome jooksja ränkraskest olümpiamaratonist: ma tundsin end surnuna

Copy
Camilla Richardsson
Camilla Richardsson Foto: Heikki Saukkomaa/LEHTIKUV/SIPA/SCANPIX

Pariisi olümpial joostud naiste maraton võideti küll olümpiarekordiga, kuid paljude pikamaajooksjate jaoks oli tegemist väga raske trassiga. Soome esindaja Camilla Richardsson ütles finišis, et tundis end rajal täiesti surnuna.

30-aastane Richardsson tuli üle finišijoone 65. ja kaotas võitnud Hollandi esindajale Sifan Hassanile (2:22.55) 15.07-ga. Finišisse jõudes varises ta kokku ning vajas väikest turgutust. Soome rahvusringhäälingule (YLE) ütles Richardsson, et tal oli võistlusel enesetunne päris halb.

«See marsruut pole päris minu jaoks loodud. Poole peal tuli eesmärgid ümber hinnata ja lihtsalt finišisse jõuda. See oli täna siiski päris raske, sest ma tundsin end rajal surnuna,» jutustas Richardsson.

Olümpiamaratoni võistlustrass oli päris raskete tõusudega ning kuigi Richardsson oli teinud selle jaoks spetsiaalselt eritreeningut, siis oli see kõik karmim, kui ta suutis ette kujutada.

«Olen väga uhke, et jõudsin finišisse. Kui oleks olnud mõni muu võistlus kui olümpia, oleksin katkestanud,» ütles Richardsson.

Kokku jõudis naiste maratonil finišisse 80 sportlast, katkestajaid oli 11.

Tagasi üles